Autor: ITuudised.ee • 12. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV ühendab juba pea 1000 ettevõtte süsteeme

Foto: Kuvatõmmis
LHV Connect on API ehk rakendusliidestus, mis ühendab nüüd juba 1000 ettevõtte süsteemid, näiteks majandustarkvara, LHV pangateenustega.

LHV Connect tagab reaalajas ülevaate kontol toimuvast – laekumiste ja väljaminekute infotöötlus on kiire ning seda saab jälgida otse oma raamatupidamisprogrammist. Igapäevaste maksete tegemisel puudub vajadus logida internetipanka. LHV hakkas seda API lahendust pakkuma poolteist aastat tagasi ja tänaseks kasutab seda juba pea 1000 klienti.

Seoses uue aasta alguses jõustuva korteriomandi- ja korteriühistuseadusega ootab väga paljusid korteriühistuid ees panga ja tarkvara valik. Hiljuti alustas LHV koostööd korteriyhistu.net’iga, mis annab hea võimaluse kõigil olemasolevatel ja uutel korteriühistutel lihtsustada oma raamatupidamise protsesse.

„Korteriyhistu.net keskkonna eesmärk asjaajamise läbipaistvuse kõrval on vabastada inimene masinloetavate andmete töötlemise vajadusest. Olgu selleks e-arvete töötlemine, näitude kauglugemine või pangatoimingute töötlemine. Automatiseerimine aitab ühelt poolt vältida võimalikke näpuvigu ja hoiab kokku väärtuslikku aega rutiinsetelt tegevustelt. Meie kaugemaks visiooniks on automaatsed arved ja raamatupidamine,“ kommenteeris korteriyhistu.net partner Rain Eensaar.

“Seni on korteriühistutel finantsrakendusliidesed jäänud kättesaamatuks eelkõige suurte kulude tõttu, kuna sellised tooted on olnud orienteeritud suurtele ettevõtetele. Seega oli LHV Connecti võimaluste pakkumine ühistutele meie jaoks loogiline samm,“ lisas Eensaar.

„Connect on loodud selleks, et lihtsustada ja kiirendada ettevõtte raamatupidamise toiminguid, mis on seotud pangaga. Tegemist on toimiva API-ga, millega on võimalik ühenduda teenusepakkujate kaudu või siis otse oma infosüsteeme arendades. Klientide aja säästmine ja pangakanalite kasutusmugavus on meie jaoks olulised,“ selgitab LHV panga arvelduste juht Elina Kaseväli.

LHV Connect API-t on võimalik liidestada kahel viisil:

1. kasutades LHV koostööpartneri majandustarkvara, piirdub liidestus vaid pangas lepingu sõlmimisega.

2. liidestada saab ka muudesse süsteemidesse ja teistesse majandustarkvaradesse, kuid see variant eeldab kliendilt arendustööd.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755