Ratas eesistumise digitulemustest: ülikiire internetiühendus, lihtsam ja õiglasem maksusüsteem, suurem valik veebipoodides

Peaminister Jüri Ratas tõi täna Brüsselis Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise digitulemustest esile 5G ülikiire internetiühenduse rajamise, mis toob inimeste argipäeva asjade interneti ja isejuhtivad sõidukid.

Ettevõtjate jaoks muutub Ratase sõnul peagi lihtsamaks käibemaksu tasumine piiriülesel kaupade müügil. Lisaks jõudis Euroopa Liit kokkuleppele, kuidas ajakohastada rahvusvahelisi maksureegleid nii, et muutuks olukord, kus internetiettevõtted maksavad tulumaksu vaid riigis, kus nad on registreeritud, mitte seal, kus nad teenivad kasumit.

„Järgmise aasta jõuludeks kaovad veebipoodides ebaõiglased asukohapõhised piirangud toodetele ja teenustele,“ jätkas peaminister Eesti eesistumise digitulemuste loetelu seminaril, mille korraldas Eesti eesistumismeeskond koos maineka Poliitikauuringute Keskusega. Lisaks märkis Ratas teiste seas ära Tallinnas allkirjad saanud e-valitsemise ühisavalduse, ühtse digivärava kokkuleppe ja küberjulgeoleku koostöö arengud.

Ratas selgitas, et digi tähendab inimeste valikute ja elujärje parandamist, mitte masinate pealetungi. „Digilahendused muudavat tervet ühiskonda: maakasutusest kosmoseuuringuteni, ükski eluala ei jää puutumata,“ põhjendas Ratas Eesti valikut seada digilahendused eesistumist läbivaks teemaks.

Eesti keskendus eesistumise ajal viiele omavahel seotud digivaldkonnale: andmete vaba liikumine, nutikas Euroopa majandus, e-kaubandus, e-valitsemine ning usaldus ja julgeolek.

„Mul on väga hea meel kinnitada, et digitaalne Euroopa ja andmete vaba liikumine on saanud kogu Euroopa eesmärgiks,“ ütles peaminister.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO IS LOOKING FOR A SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

CINAMON is looking for a passionate IT ASSISTANT

Manpower OÜ

31. oktoober 2018

Teabevara