Autor: ITuudised.ee • 5. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaak Vilo: Eesti teadlase seostamine bitcoini loojaga on huvitav, aga meelevaldne

Foto: Raul Mee
Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi juhataja professor Jaak Vilo sõnul on Eesti teadlase seostamine bitcoin'i loojaga küll ilukirjanduslikult huvitav, kuid pigem meelevaldne teooria, kirjutab Postimees.

Tänane Postimees kirjutas põhjaliku artikli USA juristist Justin Sobajest, kes on veendunud, et maailma tuntuima küberraha bitcoin'i looja Satosho Nakamoto taga peidab end eestlane, Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi krüptograafia juhtivteadur Helger Lipmaa.

Lipmaa ise eitab seda kategooriliselt ja soovib, et teda bitcoin'iga seoses pigem ei mainitaks.

Vilo, kes töötab Lipmaaga samas instituudis, ütles, et Sobaje väited tundusid põhinevat Lipmaa kirjalike tekstide, sõnakasutuse ja lausete stiili analüüsil. See oli nagu käekirjaekspertiis või mineviku kirjandusteostele alternatiivsete autorite otsimine, leidis Vilo.

Loe pikemalt Postimehest

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755