Autor: ITuudised.ee • 10. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 ostis 800 miljoni dollariga suure kaabeltelevisioonifirma

Foto: Raul Mee
Tele2 Grupp omandas 801,7 miljoni dollari eest kaabeltelevisiooni ja interneti püsiühendust pakkuva ettevõtte Com Hem.

Tele2 Eesti juhi Argo Virkebau sõnul tähendab tehing sisuliselt, et Tele2 siseneb suurelt ka juhtmega interneti ja kaabeltelevisiooniärisse.

Tele2 ja Com Hem ühendamisega tekib Rootsi telekommunikatsiooniturul juhtiv mobiilset ja püsiinternetti ning kaabel TV-d pakkuv ettevõte. Ühendatud firmal on Rootsis 3,9 miljonit mobiilside, 800 000 püsiühenduse ning 1,1 miljonit kaabeltelevisiooniklienti.

Tehinguga saavad Com Hemi aktsionärid ühisettevõttest 26,9 protsenti ning Tele2 tasub osalusele lisaks 801,7 miljonit dollarit.

Kava järgi lõpetatakse tehing 2018. aasta teises pooles. Pärast seda hakkab ühisettevõtet juhtima praegune Com Hemi juht Anders Nilsson.

Nii Tele2 kui ka Com Hemi suurim osanik on Rootsi investeerimisfirma Kinnevik AB.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755