Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 12. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pahatahtlik kood on Äripäeva veebilehelt eemaldatud

Foto: Pixabay
Äripäev teatab, et eile õhtul Äripäeva veebidesse lisatud pahatahtlik kood, mille kaudu kasutati külastajate arvuteid krüptoraha kaevandamiseks, on eemaldatud ja kõik võivad turvaliselt uudiseid lugeda.

Riigi infosüsteemide ameti infoturbeintsidentide käsitlemise osakond CERT-EE võttis eile õhtul Äripäevaga ühendust, teatades, et ehitusuudised.ee veebilehele on lisatud pahatahtlik kood, mille kaudu kasutatakse külastajate arvuteid krüptoraha kaevandamiseks. Sama kood oli kõikides Äripäeva veebides.

Äripäeva digiarenduste juhi Dmitri Kovagini sõnul on kood nüüd igalt poolt eemaldatud. 

Kood tähendas, et krüptoraha kaevandamiseks kasutati lugeja arvuti ressurssi. Seetõttu oli arvuti Äripäeva veebis viibimise ajal aeglasem kui tavaliselt. Äripäeva veebist lahkudes ei olnud lugeja arvuti enam koodist kuidagi mõjutatud, kinnitas Kovagin.

Praeguseks on selgunud, et Äripäeva veebiplatvormi tarnija ja majutaja NewsCycle pani kahtlast tegevust tähele eile ja asus kohe tegutsema. Teade probleemidest saabus NewsCycle'ist Äripäeva südaööl ja hommikul kella 4 paiku oli probleem kõrvaldatud. NewsCycle koostab praegu ametlikku aruannet intsidendi kohta.

Äripäev annab juhtunust lugejatele täpsemalt teada, kui kõik asjaolud on täiesti selged, ütles Kovagin.

Sellistest pahatahtlikest koodidest saab inglise keeles täpsemalt lugeda sellest artiklist. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755