Autor: ITuudised.ee • 25. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülo Pärnitsa mälestuseks avati innovaatiline auditoorium

Mainori nõukogu esimees Guido Pärnits
Foto: Janus Paurman, ettevõtluskõrgkooli Mainor maksuõppejõud
Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor avati 21. veebruaril Ülo Pärnitsa nimeline laialdaste tehnoloogiliste võimalustega auditoorium ning kuulutati välja stipendiumikonkurss, et märkida Pärnitsa elutööd ja olulist panust Eesti ettevõtluse ja hariduse edendamisel.

Mainori nõukogu esimees Guido Pärnits sõnas auditooriumi avamisel, et Ülemiste City linnaku ning Eesti suurima erakõrgkooli asutaja ja pikaaegse eestvedajana oli tema isa Ülo Pärnits teadmiste usku juht, kes seisis alati Eesti hariduse, ettevõtluse ja majanduse arengu eest. “Auditooriumi avamine ja stipendiumikonkursi esmakordne väljakuulutamine on austusavaldus Ülole,” sõnas ta.

Ülo Pärnitsa nimelisel stipendiumikonkursil „Kuidas teha Ülemiste City linnak targemaks?“ on tänavu kaks teemat: "Ülemiste City linnakus kogutavatest andmetest lähtuvad uued ärivõimalused ja ärimudelid" ning "jagamismajanduse mõju Ülemiste City linnaku arengule lähiaastatel". Esitatud kavadest valib Mainori nõukogu välja kuni kolm, mille esitajate vahel jagab nõukogu välja kokku kuni 10 000 eurot.

“Stipendiumile saavad kandideerida kõik, keda konkursi teemad kõnetavad ning kes on valmis andma oma panuse Ülemiste City targa linnaku arengusse,” märkis Pärnits.

Pidulikult avatud moodsas auditooriumis on interaktiivne HD-resolutsiooniga puutetundlik ekraantahvel, liikumistundlik lähikuvaprojektor, helisüsteem, whiteboard-sein ning innovaatilisi õppemeetodeid võimaldavad lisaekraanid. Lisaks on ruumis kerged ja vastavalt õppemeetodi vajadustele liigutatavad Jaapani disainerlauad.

Samuti asub auditooriumis erakõrgkooli graafilise disaini õppejõu Ranno Päi loodud kunstiline austusavaldus Ülo Pärnitsale kui Eesti juhtimiskultuuri edendajale, kooli asutajale ja Ülemiste City rajajale. Kunstnik Elo Liivi käe all on valmimas ka Ülo Pärnitsa kuju linnakusse, mille pidulik avamine toimub juunis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755