Autor: ITuudised.ee • 12. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja India sõlmivad e-valitsemise koostöölepingu

Minister Urve Palo kohtus India osariigi Tamil Nadu peaministri Edappadi K. Palaniswaniga.
Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo kohtus ärivisiidi raames India osariigi Tamil Nadu peaministri Edappadi K. Palaniswaniga. Seal lepiti kokku plaanis allkirjastada e-valitsuse teemaline koostööleping.

„Digivaldkond puudutab tänapäeval rohkemal või vähemal määral kõiki valdkondi. Samamoodi on e-valitsemise arendamine muutunud prioriteediks väga mitmete riikide valitsuste jaoks,“ sõnas minister Palo.

Ta väljendas heameelt, et 60miljonilise rahvaarvuga Tamil Nadu osariigi valitsus soovib õppida Eesti valitsuse kogemusest India riiklike teenuste ja süsteemide digitaliseerimisel. „Samuti on see hea võimalus tutvustada Eestit kui digiriiki maailma ühe suurima majanduse ettevõtjatele ja suurinvestoritele, kes saavad sellest loodetavasti julgustust meie firmadega koostöö tegemisel ning Eestisse investeerimisel,“ märkis Palo.

Eesti-India majandussuhete arendamiseks olid ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palol kokkulepitud kohtumised seitsme India ministriga. Kohtumiste läbiv teema oli koostöö digivaldkonnas, e-valitsemise kogemuste vahetamine ning India ministrid tundsid suurt huvi ka Eesti küberturvalisuse praktikate vastu.

India pealinnas Delhis toimusid kohtumised välisasjade riigiministri M.J. Akbariga, IT- ja justiitsministri Ravi Shankar Prasadiga ning kaubandus- ja tööstusministri Suresh Prabjuha.

Järgmisena külastati Chennais India Tamil Nadu osariigi peaministrit Edappadi K. Palaniswanit, kaubandus- ja tööstusministrit Thiru M. C. Sampathi ja IT-ministrit M. Manikandanit. Äriviisiidi viimasel päeval leiab aset kohtumine Mumbais Maharashtra osariigi peaministri Devendra Fadnavisega.

Majandusministeeriumi ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse korraldatud äridelegatsiooni visiit algas eelmisel kolmapäeval ning lõppeb täna. 

Äridelegatsiooni kuuluvad Eesti ettevõtted Comodule, Rose Mons, Guardtime, Velmenni, TransferFriend, Jobbatical, EnLife ja Nordic Automation Systems ning e-residentsuse ja Work In Estonia programmi esindajad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755