Autor: ITuudised.ee • 12. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-mess Cebit muutub festivaliks

Foto: cebit.de
Maailma üks suuremaid IT, telekomi ja tarkvara messe Cebit muudab formaati ning toimub Saksamaal tänavu suvel festivalina.

Varem on Cebiti messi peetud igal aastal veebruaris või märtsis Hannoveris. Mullu külastas seda üle 300 000 inimese. Tänavune üritus toimub samas kohas Hannoveri messikeskuses 11.-15. juunil.

Peakorraldaja Deutsche Messe soovib kohale meelitada noorema põlvkonna, kelle jaoks traditsiooniline mess võib jääda vanamoeliseks, teatas Saksa-Balti kaubanduskoda.

Uus põlvkond on harjunud häkatonidega, äriideede esitlustega, pidude moodi töötubadega, TED-stiilis inspireerivate esinejatega. Seda püüabki tänavune Cebiti festival pakkuda.

Uus Cebit on jaotatud neljaks. d!conomy on platvorm digitaliseerimise esitlusteks äri- ja valitsusasutuste valdkonnast, kus räägitakse kontori digitaliseerimisest, andmetöötlusest, turvalisusest, kommunikatsioonivahenditest ja seadmetest. d!tec keskendub digitaalsele tulevikule. d!talk on konverentsiformaat. d!campus on noortepärane ala, sisaldades kunstilisi performance´id, artistide ülesastumisi ja tehnoloogiaesitlusi.

Selleaastase uues formaadis Cebiti peateemadeks on asjade internet (IoT), humanoidrobootika, teenuste robotid, autonoomsed süsteemid, avaandmete analüüs, pilveteenused, turvalisus ja tehisreaalsus.

Esimene Cebiti mess toimus 1970 Hannoveri messihallis, mis toona oli maailma suurim. Cebiti nime kandvaid IT-messe ja konverentse on peetud ka teistes riikides.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755