27. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazoni kasum kasvas kaks korda

Foto: Pixabay
Internetikaubanduse gigant Amazon teatas oodatust oluliselt parematest kvartalitulemustest.

Amazoni kasum jäi eelmises kvartalis 1,6 miljardi dollari juurde, mis on kaks korda enam kui aasta tagasi, mil kasum oli 724 miljonit dollarit. Ühe aktsia kohta teeb see eelmises kvartalis kasumit 3,27 dollarit, eelmise aasta sama perioodi 1,48 dollari vastu.

Käibekasv oli samuti muljetavaldavad 43%, tõustes eelmise aasta 35,7 miljardilt 51 miljardini.

Analüütikute ootused olid oluliselt tagasihoidlikumad. Kasumiks prognoositi keskmiselt 49,9 miljardit ning kasumit aktsia kohta 1,24 dollari manu.

Amazoni aktsia sulgus 4% plussis, 1517,96 dollarit. Järelturul on see tänu headele kvartalitulemustele edenenud aga veel 7% jagu, tasemele, mis tähendaks tavapärasel kauplemissessioonil kindlat rekordit.

Amazoni aktsia on tänavu tõusnud 29,4% jagu.  

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755