Autor: ITuudised.ee • 11. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helmes pakub 70 töötajale osalust

Helmese asutaja Jaan Pillesaar.
Foto: Urmas Kamdron
Eesti üks suuremaid tarkvarafirmasid Helmes käivitas optsiooniprogrammi, millega tekib esialgu 70 töötajal enam kui 300st võimalus saada ettevõtte uuteks aktsionärideks. Osalejate ring laieneb ajaga.

Helmese partneri ja finantsjuhi Andres Kaljo sõnul on ettevõtte töötajad tarkvaraettevõtte kõige olulisem vara. Neile aktsiaoptsioonide võimaldamine on täiendav viis inimeste ja ettevõtte koostöö võimendamiseks ja pikaajaliste töötulemuste õiglaseks jagamiseks, selgitas ta.

"Helmese optsiooniprogrammi raames jaotatakse töötajate vahel soodustingimustel 12 protsenti ettevõtte aktsiatest. Need inimesed saavad õigustatult öelda ja tunda, et Helmes on ka nende oma," lisas Kaljo.

"Tänases etapis said optsiooniprogrammiga liituda 70 kõige kogenumat ja Helmesele enim väärtust loonud kauaaegset töötajat. Osalejate ring laieneb ajaga," rääkis ta.

Helmese finantsjuhi sõnul kehtivad ettevõttes erinevad igapäevased kasumi jagamise kokkulepped, kuid optsioonisüsteem jagab täiendavalt ettevõtte pikaajalisest väärtuse kasvust tekkivat kasumit.

Jaan Pillesaare suuromanduses Helmese mullune käive oli 26,1 ning kasum 3,3 miljonit eurot. Helmeses töötab eri riikides kokku üle 300 inimese. Helmese suuremad kliendid on tuntud rahvusvahelised organisatsioonid ja ettevõtted nagu OECD, Kühne+Nagel, DNB, SEB, Telia, Solera.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755