Autor: ITuudised.ee • 24. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valmiv Riigipilv ootab kasutajaid

Riigipilv on kasutajaid vastu võtnud jaanuarist.
Foto: riigipilv.ee
Riiklikult hallatav pilvekeskkond Riigipilv on jõudnud tootmisfaasi, seega on erinevad ministeeriumid ja riigiasutused oodatud kasutama selle pakutavaid taristulahendusi ja IT-teenuseid.

Suuremahulisel projektil on mitu olulist eesmärki: võtta riigisektoris kasutusele innovaatilisi pilveteenuseid, maandada riigil paremini IT riske ning suurendada asutuste ressursi kasutamise efektiivsust.

Riigipilve ühe looja Telia teatel on pilve näol tegu nii Balti- kui ka Põhjamaades unikaalse lahendusega, mis riigi IT-taristule tervikuna tähendab senisest turvalisemat ja efektiivsemat haldamist.

"Kuna riigipilve arendamisse ja haldamisse annavad oma panuse erinevad avaliku ja erasektori asutused ning ettevõtted, on ettevõtmise juurde koondunud turu parim IT-kompetents. See on kindlasti üks argument, mis võiks motiveerida riigiasutusi Riigipilvega liituma," sõnas Telia Eesti ärikliendiüksuse juht Tarmo Kärsna.

Tänaseks kasutab Riigipilve võimalusi 12 ministeeriumi ja riigiasutust ning nende hulk kasvab.

Kuigi kogu ettevõtmise peamine fookus on riigiasutuste efektiivsuse suurendamises, on Telia teatel projektil kindlasti ka selline väärtus, et ühel päeval võime riigipilve rajamise nõu eksportida nii oma naabritele kui kaugemale.

Riigipilve arendavasse konsortsiumi kuuluvad riigi infokommunikatsiooni sihtasutuse (RIKS), Cybernetica, Dell EMC, Ericsson, OpenNode ja Telia.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755