TTÜ suvekool merenduse küberturvalisusest

Mereakadeemia suvekool
Mereakadeemia suvekool toimub 11-15. juunil.

Merenduse küberjulgeolekule keskenduv TTÜ mereakadeemia suvekool toob järgmisel nädalal Tallinna merendussektori, tehnoloogiatööstuse ja küberjulgeoleku valdkonna eksperdid.

Nädala vältel toimuvad ettekanded digiohutuse teemadel merenduses, suur rõhk on praktilistel harjutustel, mis viiakse läbi mereakadeemia kõrgtehnoloogilistel simulaatoritel.

Ürituse peaesinejaks on küberjulgeoleku konsultant ja Lancasteri ülikooli doktor Adrian Venables. Ta on teeninud 24 aastat kuningliku mereväe kommunikatsiooni, sõjapidamise ja luure ametnikuna ning üldistanud oma praktilist kogemust teadusvaldkonnas, omades seitset tehnoloogia- ja küberjulgeolekualast kraadi.

Suvekooli olulisust kommenteerides ütles mereakadeemia direktor Roomet Leiger, et küberjulgeolek merenduses pole enam kauge tuleviku teema. "Kogu merendussektor areneb tohutu kiirusega ja üha enam suureneb nii laevade, sadamate kui terminalide sõltuvus infotehnoloogiast. Kaugel ei ole ka enam aeg, kui käes on autonoomsete laevade võidukäik," selgitas ta.

"Tänases kontekstis tähendab see, et me peame nende muutustega kiiresti kohanema. Peame õpetama tuleviku vajadustele vastavat tööjõudu ja suutma juba täna siduda omavahel valdkondi, mis ehk paljude jaoks tunduvad veel kauged olevat," lisas Leiger.

Mereakadeemia direktori sõnul on küberkaitse suvekool esimene samm, toomaks Eestis omavahel kokku IT ja merenduse valdkonna eksperte ja tuleviku tööjõudu. "Usun, et see on esimene samm edasises pikas koostöös," märkis ta.

Rahvusvahelist küberkaitse suvekooli korraldatakse Eestis 2015. aastast, igal aastal on fookuses erinev valdkond, eesmärgiga tõsta osalejate teadmisi kübermaailma ohtudest ning arendada professionaalset võrgustikku. Tänavu on osalejad ja esinejad 16 riigist, kõige kaugemad külalised jõuavad Eestisse Austraaliast.

Suvekooli korraldab mereakadeemia koostöös Cambridge´i ülikooli ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) IT Akadeemia programmiga.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara