Autor: ITuudised.ee • 14. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pipedrive kaasas 50 miljonit dollarit

Pipedrive’i juht ja kaasasutaja Timo Rein
Foto: MARIO TASANE 2015
Pipedrive kaasas täna C seeria investeeringuga investoritelt 50 miljonit dollarit. Investeeringut juhtisid riskikapitaliettevõte Insight Venture Partners ning juba olemasolev investor Bessemer Venture Partners. Investeeringus osalesid ka Pipedrive'i varasemad investorid Rembrandt Venture Partners ja Atomico.

Pipedrive’i juhi ja kaasasutaja Timo Reinu sõnul märgib uue investeeringu kaasamine lisaks ettevõtte kasvu kiirendamise võimalikkusele uue partneri lisamist. „Me pole kunagi otsinud vaid investeeringuid, alati partnerlust inimeste ja ettevõtetega, kes usuvad meile sarnaselt, et tehnoloogiaettevõtted lahendavad lõppkasutaja elus või töös ettetulevaid probleeme ja keerukusi," ütles Rein.

Insight Venture Partners'i lisandumine Pipedrive''i investorite ringi räägib Reinu sõnul peamiselt (kasvu)potentsiaalist ja ambitsiooniks on muuta Pipedrive'i toode ja teenus veel paremaks, veel globaalsemaks, et müügiga tegelevad inimesed üle maailma tunneksid end oma tööd tehes enesekindlalt. Investeeringust saadud raha on plaanis kasutada toote kasulikkuse suurendamiseks. "Näiteks oleme muutmas kogu arendusorganisatsiooni töömudelit ja -meetodeid, et muu hulgas lühendada arendustsükleid. Katsetame ka masinõppe ja tehisintellekti võimalusi ja uurime mõningaid uusi turge. Kindlasti jätkame tööd selle nimel, et Pipedrive eristuks tiheda konkurentsiga SaaS müügihaldustarkvara turul parima kasulikkuse ja hinna kombinatsiooni poolest,” lisas Rein.

C seeria investeeringuga koos on Pipedrive riskikapitali investoritelt kaasanud üle 80 miljoni dollari. B seeria investeeringu suuruseks oli 17 miljonit dollarit ning seda juhtis 2017. aasta jaanuaris Atomico.

Pipedrive

Pipedrive on 2010. aastal kogenud müügijuhtide poolt loodud müügijuhtimise tarkvara (CRM), mis aitab kiiresti kasvavatel ettevõtetel hallata keerukaid või pikki müügiprotsesse. Pipedrive'i müügitööriist aitab müügiinimestel visualiseerida nende tööprotsessi ja keskenduda tegevustele, mis viivad tehinguid edasi. Pipedrive’i kasutavad enam kui 75 000 ettevõtet 170 riigis üle kogu maailma.

Pipedrive'i kontorites New York'is, Lissabonis, Londonis, Tallinnas ja Tartus töötab 400 inimest. Eestis töötab Tallinna ja Tartu kontorites ligi 300 inimest ning ettevõte plaanib töötajate arvu kasvatada Tallinnas ja kahekordistada Tartus. Tallinas loodab Pipedrive uude büroohoonesse Mustamäe tee alguses kolida 2018. aasta lõpus.

Insight Venture Partners on riskikapitali- ja erakapitali investeerimisfirma, mis investeerib suure kasvupotentsiaaliga ja traditsioonilisi ärisid muutvatesse tarkvaraettevõtetesse. Insight on asutatud 1995. aastal, kaasanud üle 18 miljardi dollari ning investeerinud üle 300 ettevõttesse kogu maailmas. www.insightpartners.com

Bessemeri Venture Partners (BVP) on üks vanimaid riskikapitaliettevõtteid maailmas, mis investeerib B2C, B2B ärimudeliga ning tervishoiualal tegutsevatesse iduettevõtetesse. BVP on investeerinud Pinterest’i, Twitch’i, Blue Apron’isse ja Skype’i ning aidanud 122 oma portfelli kuuluval ettevõttel edukalt börsile minna, nende hulgas SendGrid, Twilio, MindBody, Shopify, Wix, Yelp ja LinkedIn.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755