Autor: Indrek Kald • 14. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, millised on Eestis kõige tuntumad e-poed

Leedukaile kuuluv kaup24.ee on Eesti tuntuim veebipood.
Foto: kaup24.ee
Kantar Emori äsja valminud e-kaubanduse trendiuuringust selgub, et kõige tuntum e-pood on Kaup24, mida teab spontaanselt nimetada 35% Eesti elanikest. Esikolmikus on aga ka üks Aasia ettevõte.

Aastaga on leedukaile kuuluva Kaup24 tuntus ja edumaa teiste e-poodide ees kasvanud.

Teisel kohal olev Hansapost järgneb liidrile olulise vahega – seda teab spontaanselt nimetada 21% Eesti elanikest. Hansaposti spontaanne tuntus pole aastaga muutunud.

Kolmandal kohal on Hiinast pärit kaubandushiid Aliexpress, mida nimetab spontaanselt 18% elanikest ning nende tuntus püsib teist aastat samal tasemel.

Spontaanse tuntuse esikümnesse jõudsid veel 1a, eBay, Amazon, On24, Euronics, Selver ja Osta.

Kantar Emori ostukäitumise ekspert Kersten Jõgi sõnul on tuntuse esikümnes juhtkohtadel olevate internetikaubamajade fenomeniks lai kaubavalik, soodne hinnatase, atraktiivsed eripakkumised ning üldine meediaaktiivsus.

"Nii Kaup24 kui ka Hansapost eristuvad teistest kodumaise kuvandiga e-poodidest oluliselt suuremate meediapanuste poolest, mis hoiab neid pidevalt pildil ja tarbija tähelepanuväljas," selgitas ta.

Kantar Emori e-kaubanduse trendiuuringus olid vaatluse all inimeste e-ostluse kogemused ja praktikad, milliseid kaupu veebist ostetakse, kodu- ja välismaiste e-poodide osakaalud, erinevate tehniliste seadmete kasutamine ostlemisel ning kaupade tagastamismugavus.

Tänavu kevadel läbi viidud trendiuuringus küsitleti enam kui tuhandet Eesti elanikku vanuses 15-74 aastat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755