Autor: Indrek Kald • 19. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Asus lõi uudse sülearvuti

ZenBook Pro 15 on selle seeria esimene ScreenPadiga töötav mudel.
Foto: Asus
Taiwani IT-firma Asus uutel sülearvutitel on klaviatuuri all puutetundlik ekraan, mis võimaldab sülearvutiga täiesti uuel viisil töötada.

ScreenPadi puuteplaadis on ühendatud Windowsi PTP-puuteplaat ning interaktiivne 5,5tolline puutetundlik FHD-ekraan. ScreenPadil on mitmed kasulikud funktsioonid, mis kohanevad intelligentselt kasutaja tegevustele, võimaldades nii lihtsamalt ja kiiremini multitegumtöid teostada. Selleks, et minna puutetundlikult ekraanilt puuteplaadi režiimi või vastupidi, on vaja vaid klõpsata F6 funktsiooniklahvi.

ScreenPadi saab kasutada mitmel viisil. Spetsiaalsed ScreenPadi rakendused kalkulaator, muusikamängija, NumKey ja launcher töötavad ScreenPadi-siseselt. Launcheriga saab avada arvutirakendusi ning nende vahel liikuda, kasutades selleks kasutaja poolt kohandatavaid otseteid. NumKey muudab ScreenPadi klassikaliseks numbriklaviatuuriks, millega on mugavam näiteks numbrilisi andmeid arvutisse sisestada. Ekraanilaiendi režiim teeb ScreenPadist peaekraani laienduse, tänu millele on kasutajal võimalik produktiivsemalt töötada.

Valitud arvutirakendused töötavad ScreenPadiga integreeritult, pakkudes kasutajale kohanevaid menüüsid ja redigeerimistööriistu, mis muutuvad automaatselt vastavalt aktiivsele rakendusele ning teostatavale toimingule.

Hetkel on selliselt integreeritud Microsofti kontoritarkvara rakendused Word, Excel ja Powerpoint, tulevikus lisanduvad mitmed muud rakendused. Lisaks pakub ScreenPad kohandatavat integreeritust veebilehitseja laiendustega. Näide sellest on YouTube´i mängija Google Chrome´ile, mis toob videote taasesitusnupud kasutaja sõrmeotste alla.

Reaalajas uuenevale ScreenPadile saab uusi rakendusi alla laadida Microsoft Store´ist.

Lisaks on uue ZenBook Pro seeria sülearvutitel näotuvastustehnoloogia ning sisseehitatud Amazon Alexa tugi häälkäsklustega töötamiseks. Nii saavad kasutajad sisse logida oma näoga läbi Windows Hello või kasutada Alexa häältuvastust käed-vabad tegutsemiseks: ilmateate ja muusika kuulamiseks, kohtumiste kalendrisse lisamiseks jms.

ZenBook Pro seeria on loodud professionaalsetele kunstnikele, disaineritele, programmeerijatele ja teistele loovalade inimestele. ZenBook Pro 15 on selle seeria esimene ScreenPadiga töötav mudel.

Enam kui 16 000 töötajaga Taiwani firma Asus teenis mullu ligi 11 miljardit eurot kasumit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755