Autor: Indrek Kald • 20. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

mTaskul üle 20 000 kasutaja

Mobiilis oleva mTasku abil maksmine.
Foto: Janika Kuusik, Telia Eesti personaliüksuse direktor
Mobiili vahendusel kaardimaksetehinguid pakkuva keskkonnaga mTasku on liitunud üle 20 000 inimese.

Kõigi ostutehingute kogusumma ületas tänavu 18. märtsil miljoni euro piiri. Siis oli mTaskul Eestis 16 000 kasutajat. Mai lõpus jõudis mTaskuga sooritatud maksete summa kahe miljoni piirini.

mTasku valmis Tallinna Kaubamaja Grupi ja Telia ühistöös ning tugineb LHV maksetarkvarale. Uudne maksevõimalus võimaldab sisestada oma panga- ja kliendikaartide andmed telefoni. Seejärel piisab mTaskuga liitunud kauplemiskohtades ostu eest tasumiseks vaid telefonist – maksmiseks tuleb skanneerida kassal olev QR-kood või kasutada NFC-kiipi.

Kaubamaja Partnerkaardi on tänaseks mTaskusse paigutanud juba rohkem kui 15 000 inimest ning grupi ettevõtetes on sooritatud üle 130 000 mTasku makse.

"Tegu on maksevõimaluste kaasaegseima suunaga ning oleme rõõmsad, et meie uuendustega kaasas käivad kliendid on selle nii kiiresti omaks võtnud," ütles Tallinna Kaubamaja Grupi juht Raul Puusepp.

Telia Eesti ärikliendiüksuse juht Tarmo Kärsna avaldas heameelt, et mTasku on end igapäevase mobiilimakselahendusena kohalikul turul tõestanud. "mTaskul on tänaseks Eestis üle 20 000 kasutaja ning nende hulk suureneb iga päevaga," sõnas ta.

Nüüdsest on mTaskul ka annetuskeskkond, mis lubab teha heategevusfondile annetuse internetipanka sisenemata või sularaha omamata. Teiste seas võtavad annetusi vastu vähiravifond Kingitud Elu, lastehaigla toetusfond, SOS Lasteküla, toidupank, lasterikaste perede liit, EELK ja loomaaed.

Mobiilset rahakotti mTasku arendavad koostöös Telia, LHV, EveryPay, Kaubamaja, Ektaco, ID Süsteemid, Nixor ning Laansoo & Trussmann. Platvormi ja äpi peamiseks arenduspartneriks on Datanor OÜ ning oluliseks koostööpartneriks TTÜ, kellega koos arendatakse turvaliste elektrooniliste dokumentide ja läbipääsulubade kasutamist mobiiltelefonis.

Lahendust saavad kasutada kõigi Eesti mobiilsideoperaatorite kliendid.

Esimene mTasku maksetehing toimus 11. novembril 2016, siis oli tegu mobiilimakse platvormi testimisega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755