Autor: Indrek Kald • 21. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itaalia IT-firma peakontor Eestis laieneb

Wildixi asutaja ning juht Stefano Osler.
Foto: Wildix
Ettevõtetele suhtlussüsteeme pakkuv Itaalia IT-firma Wildix palkab oma mullu Tallinna toodud peakorterisse inimesi juurde.

"Loodame kindlasti paar inimest oma rahvusvahelisse meeskonda juurde palgata, sest Tallinn sobib meie äri vajadusteks väga hästi ning plaanime siit juhtida ka kogu ettevõtte Põhja-Euroopa müügitegevust. Eesti e-riigi kuvand tuleb samuti meile rahvusvaheliselt kasuks," selgitas 17 miljoni eurose aastakäibega ning mitmel kontinendil tegutseva ettevõtte asutaja ja juht Stefano Osler.

Itaaliast alguse saanud IT-ettevõte Wildix otsustas paar aastat tagasi oma globaalse kontserni peakontori mujale kolida. Osleri sõnul oli see kaalutletud samm. "Juhtisime päris pikalt kogu oma äri Itaaliast, kuid ühel hetkel saime aru, et Itaalia pole suure regulatsioonide hulga ja bürokraatia tõttu rahvusvahelise tehnoloogiaäri koordineerimiseks hea koht," meenutas ta.

Kolm aastat tagasi alustas Wildix rahvusvahelise konsultatsiooniettevõttega Gartner arutelusid selle üle, kuhu peakontor kolida. Osleri sõnul pakus Gartner Wildixile välja kolm asukohta: London, Holland ja uudse soovitusena Eesti.

"Kolm aastat tagasi käisin esimest korda Eestis, kohtusin finantsnõustajate, juristide ja teiste konsultantidega ning meile meeldis, mida me nägime. Moodne ühiskond, Itaaliaga võrreldes lihtne maksuüsteem ja tervikuna arusaadav ärikeskkond avaldasid muljet. Meie otsus oli kindel: kolime oma ettevõtte peakontori Eestisse," selgitas Osler.

Eelmisest aastast asubki Wildixi viie töötajaga peakontor Eestis ning käesoleval aastal on plaanis Tallinnas oma tegevust samm-sammult laiendada.

15 aasta eest tegevust alustanud Wildix pakub ettevõtetele turvalisi suhtlussüsteeme. Tarkvara luuakse Ukrainas Odessas asuvas ligi saja töötajaga arenduskeskuses, seadmed toodetakse Hiinas.

Ettevõtte müügi- ja harukontorid on lisaks Itaaliale ja Eestile veel Prantsusmaal, Hispaanias, USAs, Saksamaal ning Suurbritannias. Kogu maailmas on Wildixi teenusel ligi 240 000 kasutajat.

Wildixi lahenduse mõte on pakkuda terviklikku ja turvalist suhtlusteenust, kus on ühendatud ettevõtete telefonisüsteemid ning veebi- ja mobiiliteenus. Pakutakse audio-, video- ja konverentskõnesid, sõnumivahetust, kõnekeskuste teenust, kõnede salvestamist jms.

Kuna Wildexi lahendus on portaalipõhine ja kliendil arvutisse midagi laadida pole vaja, on lihtsam tagada kõnede ja videokonverentside turvalisust. "Tänapäeval on kõnede ja infovahetuse turvalisus klientidele järjest olulisem ning meie lahendus on ses osas maailmas unikaalne," kinnitas Stefano Osler.

Wildixi teenus sobib mistahes suurusega ettevõtetele ja riigiasutustele. Lahendust saavad kasutada kõigi sideoperaatorite kliendid, sõltumata sellest, kas tegu on laua- või mobiiltelefoni numbritega.

Eestis on Wildixi äripartneriks telekomivaldkonnas pikaajalise kogemusega Esecom International, kellega koos on teenust vahendatud erinevatele Eesti ettevõtetele, hotellidele ja riigiasutustele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755