Tallinnas arutatakse digitaliseerumise mõju noortele

Noored nutitelefonidega
Nn nutisõltuvus on saanud noorte seas probleemiks.

Üle saja eksperdi Euroopa riikidest arutab täna Tallinnas alanud kolmepäevasel sümpoosiumil digitaliseerumise mõju noortele.

Sümpoosiumi avab haridus- ja teadusminister Mailis Reps, kelle sõnul on oluline, et Eestis nähakse nutiseadmete kasutamises takistuse asemel võimalust, mis innustab rakendama uudseid lahendusi noorte kaasamiseks.

"Noortele pakutavad võimalused peavad käima kaasas ühiskonna ja tehnoloogia arenguga. Usun, et Eesti on nutika noorsootöö arendamisel teistele eeskujuks ja inspiratsiooniks," ütles ta.

Sümpoosiumi üks peaesinejaid on Oxfordi Ülikooli teadur Victoria Nash, kes keskendub digitaliseerumise ja e-lahenduste kasutamisega kaasnevatele võimalustele, et noored saaksid ennast ühiskonnas oma võimete ja soovide kohaselt teostada. Samuti avab Nash digitaliseerumisest tulenevaid riske noorte perspektiivist ja nendega seonduvaid väljakutseid ühiskonnas laiemalt.

Kolmepäevase sümpoosiumi käigus toimub mitmeid arutelusid, töötube ning jagatakse näiteid Eesti ja Euroopa praktikatest. Põhjalikuma vaatluse alla võetakse näiteks küberkiusamine ja digitaalne lõhe, aga ka ligipääs noortele suunatud teenustele. Vesteldakse digitaliseerumisega seotud tulevikustrateegia ja nutika noorsootöö üle ning otsitakse lahendusi, kuidas muutunud ühiskonnas noori paremini kaasata.

Euroopa Komisjoni ja Euroopa Nõukogu parnerlusprogrammi sümpoosium toimub koostöös haridus- ja teadusministeeriumi ja Eesti noorsootöö keskusega ning sellel osaleb rohkem kui sada noortevaldkonna eksperti, teadlast ja poliitikakujundajat üle Euroopa.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for an ANIMATOR

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

DERIVCO is looking for a TECHNICAL COORDINATOR

Derivco Estonia OÜ

25. november 2018

DERIVCO IS LOOKING FOR A SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

Teabevara