Autorid: ITuudised.ee , Indrek Kald • 5. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülikooli kõige popim magistriõpe on IT

Tartu ülikooli peahoone.
Foto: Raul Mee
Kui 1. juulil lõppes avalduste vastuvõtt Tartu ülikooli kandideerimiseks, siis selgus, et magistriõppes soovitakse kõige enam õppida infotehnoloogiat.

"Kõrghariduse esimese astme menukaim õppekava on viimastel aastatel olnud arstiteadus ja magistriõppes soovitakse konkurentsitult enim õppida infotehnoloogiat," kinnitas ülikooli vastuvõtutalituse juhataja Tuuli Kaldma.

Bakalaureuseastmes esitati arstiteaduse õppekavale 634 avaldust, järgnevad informaatika 497 ja õigusteadus 350 avaldusega.

Magistriõppes esitati enim avaldusi kolmele IT-õppekavale: eestikeelse õppekava "Infotehnoloogia mitteinformaatikutele" alusel õppimiseks 330 avaldust, tarkvaratehnika õppekava alusel õppimiseks 273 avaldust ja inglisekeelse informaatika õppekava alusel õppimiseks 210 avaldust.

Tartu ülikooli kõikidel õppeastmetel õppimiseks esitati eesti- ja inglisekeelsetele õppekavadele kokku 12 062 avaldust. Kõrghariduse esimesse astmesse esitati 8139 avaldust, magistriõppes edasiõppimiseks 3527 avaldust ja doktoriõppesse astumiseks 396 avaldust. Sügisel võtab ülikool vastu ligi 4000 uut tudengit.

Kuna paljudel esimese astme õppekavadel on kehtestatud vastuvõtu lävend ehk punktisumma, mille ületamine tagab kindlasti vastuvõtu, on 1474 tudengikandidaati juba taganud õppekoha. Ülejäänud kandidaatidel tuleb sõltuvalt valitud õppekavast sooritada sel või järgmisel nädalal sisseastumiseksam või kandideerida riigieksami tulemuste alusel.

Ülikool avaldab vastuvõetute esmased nimekirjad 13. juulil ja hiljemalt 16. juulil tuleb vastuvõetuil kinnitada õppima tulek. Vabanenud õppekohti täidetakse jooksvalt kuni 19. augustini.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755