Suveakadeemias valmisid digilahendused

Haig Armen
Kursuse juhendaja Haig Armen on interaktsioonidisaini õppekava juht Vancouveris ...

Täna kl 16 esitletakse Eesti Disainikeskuses kunstiakadeemia rahvusvahelise suvekooli interaktsioonidisaini töötoa tulemusi - digitaalseid lahendusi tänastele murekohtadele.

Nädala jooksul on 20 disainerit Taiwanist Kolumbiani uurinud, analüüsinud, kontseptualiseerinud ja välja töötanud digitaalseid lahendusi tänastele suurimatele murekohtadele – ebavõrdsus, vaesus, kliimamuutused, valitsuse läbipaistvus ja konfliktid. Suvekursus suunas osalejaid valdkonna teoreetiliste ja praktiliste aspektidega sügavuti minema, uurimaks kaasaegseid probleemistikke neile disainlahendusi pakkudes.

Loengute, filmide, märgiliste juhtumiuuringute ja stuudiopraktika abil jõuti interaktsioonidisaini olemuse ja esteetikani. Töö toimus gruppides nii digitaalsetel platvormidel kui füüsilises ruumis. Ideedest liiguti disainiprotsessini ja sealtkaudu juba presentatsioonide ja kriitikani.

Suvekursuse eesmärgiks oli mõista probleemkohti Eesti ühiskonnas läbi sotsiaalsete, tehniliste, majanduslike ja kultuuriliste perspektiivide ning praktiseerida uurimuslikku disaini ja selle sünteesi.

Kursuse juhendaja Haig Armen on interaktsioonidisaini õppekava juht Kanadas Vancouveris Emily Carri kunsti- ja disainiülikoolis. Armen on keskendunud disainist juhitud ettevõtlusele ning tema uurimustöö hõlmab disaini ja programmeerimist, fookusega andmete visualisatsioonil, viipe-rakendustel ja muusikatehnoloogial. Armeenia juurtega kanadalane Haig Armen on muuhulgas jazzmuusik, kelle huviks on muusikaliste instrumentide loomine uute tehnoloogiate abil.

EKA rahvusvaheline suvekool toimub projekti "Tallinn Summer Academy of Art, Design and Architecture – Presence & Possibilities" raames. Projekti rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Suvekursuse tulemusi esitletakse täna Tallinnas Eesti Disainikeskuses (Põhja pst 27a).

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara