Autor: Indrek Kald • 17. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prototron ootab uusi nutikaid ideid

Prototron jagas tänavuses kevadvoorus ligi 60 000 eurot.
Foto: Prototron
Prototüüpimise rahastu Prototron ootab 15. oktoobrini uusi nutikaid ideid, et jagada sügisvoorus prototüüpide tegemiseks või arendamiseks välja kuni 35 000 eurot.

Prototroni programmis osalevad meeskonnad läbivad taotlusvooru raames koolitusi, kohtuvad mentoritega ja esitlevad ennast suurimatel Eesti ärifestivalidel. Rahalise toetusega kaasneb start-up inkubatsiooniprogramm Tallinna Teaduspargis Tehnopol ja õigusabi Hedman Partnersilt ning hulganisti valdkonnapõhiseid investorkontakte.

"Prototroni hiljutised edulood on narkootiliste ainete ekspress-tuvastaja UniveR DID, toiduohutustarkvara FoodDocs, SprayPrinter ja tehisintellektiga tegelev Transformative.ai. Raha on kaasatud nii erainvestoritelt, teistest startup-programmidest kui ühisrahastusplatvormi kaudu," sõnas Prototroni tegevjuht Jana Pavlenkova.

Väga paljud Prototroni ideed on tema sõnul teadustöödest välja kasvanud. "Seega saavad taotlejad nüüd täiesti uue võimalusena teadus- ja arendusalast konsultatsiooni Tallinna Tehnikaülikooli tehnosiirde spetsialistide poolt. Lisaks pakume nüüdsest nõustamist ühisrahastusplatvormi Fundwise meeskonnalt - kuidas, millal ja mille jaoks võiks oma ideele raha kaasata just ühisrahastust kasutades," selgitas Pavlenkova sügisvooruga kaasnevaid uuendusi.

Swedbanki, tehnikaülikooli ja teaduspargi Tehnopol koostöös 2012. aastal loodud Prototroni aastane toetussumma kasvas tänavu 130 000 eurole. Selle aasta kevadvoorus läks nelja meeskonna vahel jagamisele 58 300 eurot.

Kokku on Prototron rahastanud 59 nutikat ideed summas 730 000 euro ulatuses. Prototroni toetatud meeskonnad on kaasanud juba üle 17 miljoni järelinvesteeringuid. Mitmed on tänaseks tegutsemas rahvusvaheliselt, sh USA ja Saksamaa turul.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755