Autor: Indrek Kald • 18. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank avas uue äpi beetaversiooni

Swedbanki uue äpi beetaversioon.
Foto: Google Play
Swedbank avas tänasest Eestis uue mobiiliäpi piiratud funktsionaalsusega beetaversiooni, et kliendid saaksid seda proovida ja pangale soovi korral ka tagasisidet anda.

Swedbanki klienditeenuste juht Ede Raagmets ütles, et uus äpp toob kaasa täiesti uue lähenemise panganduses. "Kui enamasti tuuakse turule valmistoode, siis meie arendame seekord uut äppi koostöös klientidega. See tähendab, et avame rakenduse juba n-ö beetafaasis, et inimesed saaksid äppi proovida ning meile disaini ja kasutusmugavuse kohta tagasisidet anda," selgitas ta.

"Vastavalt tagasisidele teeme meie omakorda äppi paremaks ja lisame lähikuudel järjest uusi kasutusvõimalusi," lisas Raagmets.

 

Esmakordselt pakub äpp Androidi kasutajatele ka võimalust teha mobiilseid viipemakseid. Mobiiliga maksmiseks tuleb poes oma telefoniga terminali puudutada just nagu kaardiga tehtavate viipemaksete puhul.

Viipemaksete populaarsuse kasv ning inimeste digiharjumuste muutumine annavad Ede Raagmetsa sõnul aluse eeldada, et üsna pea muutuvad mobiilsed viipemaksed sama populaarseks nagu kaardimaksedki.

"Swedbanki praeguse mobiilipanga kasutajate arv on kasvanud juba 290 000 inimeseni, mis on peaaegu pool meie digitaalselt aktiivsete klientide hulgast, ning ainuüksi augustis tegid meie kliendid pea 2,4 miljonit viipemakset," märkis ta.

Esialgu saab uue äpiga Swedbank 2019 Eestis:

- teha mobiilseid viipemakseid (ainult Androidiga telefonides);

- teha riigisiseseid makseid;- näha kontojääki, konto väljavõtet ja tehingute detaile;- hallata oma pangakaarte;- saata Swedbankile teenuse kohta tagasisidet.

Mobiilsete viipemaksete võimalust saab kasutada vaid Androidi operatsioonisüsteemiga nutiseadmetes, kuna Apple´i tooted toetavad ainult Apple Pay funktsiooni, mis ei ole veel Balti riikides kättesaadav. Swedbank loodab mobiilse viipemakse Apple´i nutiseadmeis kasutusele võtta niipea, kui Apple´i tingimused muutuvad.

Swedbank 2019 Eestis on vaid piiratud funktsionaalsusega rakendus ning ei asenda senist mobiiliäppi Swedbank Eestis. Igapäevaste pangaasjade korraldamiseks tuleks praegune äpp alles hoida.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755