Autor: Rait Kondor • 14. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazon teatas uute peakontorite asukohad

Foto: Scanpix
Amazon teatas eile, et jaotab oma uue peakontori pooleks ning rajab peakontori USA olulistesse finants- ja poliitikakeskustesse, vahendab Reuters. Valituks osutusid New Yorgi Long Islandi linnaosa ning Washington D.C. lähedal oleva Arlingtoni linna Crystal City linnaosa Virginia osariigis.

Amazoni uue peakontori otsimise saaga käis ligikaudu aasta ning linnad üle USA pakkusid Amazonile erinevaid maksusoodustusi. Nüüd valis maailma suurim internetikaubamaja asukohad välja ning plaanib kahe peakontori väljaehitamiseks kulutada viis miljardit dollarit ning vastutasuks saada kahe miljardi dollari ulatuses maksusoodustusi ning plaanitakse ka lisa küsida.

Mõlemasse linna tuleb vähemalt 25 000 töötajaga kontor ning lisaks tuleb Nashville’i Tennessee osariigis Amazoni suuruselt neljas kontor väljaspool Seattle’it, kuhu tuleb üle 5000 töökoha, mis on keskendunud tehnoloogiale ning jaekaubandusüksuse juhtimisele.

Kokku sai Amazon üle 238 ettepaneku uue peakontori rajamiseks ning New York ja Virginia osariik osutusid võitjaks 18 finalisti seas, mis valiti välja jaanuaris.

Amazon, mis on turuväärtuselt kolmas firma Apple’i ja Microsofti järel, andis teada, et uutes kontorites tuleb töötaja keskmiseks palgaks vähemalt 150 000 dollarit aastas.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755