Autor: Indrek Kald • 16. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TalTech õpetab matemaatikat ka koolilastele

TTÜ maskott Julius.
Foto: Veiko Tõkman
Tallinna tehnikaülikool (TalTech) aitab üha enam üldhariduskoolide õpilasi ette valmistada laia matemaatika eksamiks, sest üliõpilaskandidaatide hea matemaatikatase on väga oluline.

"TalTechi alusaine on matemaatika, mistõttu on oluline, et gümnaasiumiõpilane läbib laia matemaatika kursuse, teeb edukalt eksami ning asub tehnikaülikooli õppima heade teadmistega," ütles eelõppe juhataja Kadri Sildvee.

"Oma tegevusega toetame üldisemalt Eestis antavat haridust, kus õpetamise tase on õpetajate puuduse ja ülekoormatuse tõttu üha ebaühtlasem," selgitas ta.

Eelõppekursustel on tunde sama palju kui koolis koolitunde: 4?6 tundi nädalas. Tasulised kursused toimuvad Tallinnas, Tartus ja Pärnus. "Ülikooliks saavad ette valmistuda ka need, kes elavad väljaspool pealinna või kellel pole varem mingitel põhjustel ülikooli sisseastumine õnnestunud," lisas Sildvee.

Juba praegu saab registreeruda 2019. aasta jaanuaris algavatele matemaatika ja eesti keele eksamite ettevalmistuskursustele. Gümnasistidel on võimalus valmistuda riigieksamiteks. Põhikooliõpilased saavad end Tallinnas täiendada 10. klassi kandideerimiseks ja lõpueksamiteks valmistumisel matemaatikas ning eesti keeles. Teistest piirkondadest pärit noored saavad õppida eesti keelt e-kursusel.

Kursustel korratakse üle kogu vajaminev materjal ning antakse õpilastele enesekindlus eksami tegemiseks. Kursustele on oodatud nii tänased õpilased kui ka need, kellel keskkool on juba lõpetatud, kuid kes soovivad teha uuesti matemaatika riigieksamit või tehnikaülikooli matemaatika sisseastumiskatset.

Kui laia matemaatika riigieksam on tegemata, siis on võimalik teha TalTechi sisseastumiskatse ning sellele ettevalmistamiseks osaleda kiirkursusel, mis toimub juunis 2019.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755