Eesti droonifirma sai 200 000 eurot toetust

Hepta Airborne automatiseerib droonide abil elektriliinide andmete kogumise ja tehnilise analüüsi protsessi.
Hepta Airborne automatiseerib droonide abil elektriliinide andmete kogumise ja...

Droonide abil elektriõhuliinide inspekteerimist pakkuv Eesti idufirma Hepta Airborne laieneb rahvusvahelise organisatsiooni InnoEnergy 200 000eurose toetuse abil Euroopa turgudele.

Hepta Airborne automatiseerib ainulaadse droonitehnoloogia abil elektriliinide andmete kogumise ja tehnilise analüüsi protsessi. Idufirma juhi Henri Klemmeri sõnul annab InnoEnergy rahastus neile võimaluse viia oma uus tehnoloogia Euroopa ja maailma elektrivõrkudesse.

"InnoEnergy 200 000eurose toetuse kõrval on määravaimal kohal nende poolt tagatud koostöövõrgustik ja kontaktid, mis aitavad meil liikuda Euroopa turule," märkis ta.

"Eestis toimetades oleme saavutanud olukorra, kus meil on koostöölepingud 90% elektrivõrkude ulatuses. Koostöö on näidanud, et tööd, mida tehakse täna elektriliinide monitoorimisel rohke ajakulu ja suure meeskonnaga, saab teha kordades säästvamalt, hoides kokku aega, kulusid ja ka tööjõudu. Õhuliinide inspekteerimine õhust meie droonide abil viib tööprotsessi 11 korda kiiremaks võrreldes tänaste drooni tehnoloogiatega," selgitas Klemmer.

InnoEnergy investeeringute juhi Lukasz Skarka sõnul on Hepta Airborne loonud innovaatilise ja keskkonda säästva tehnoloogia infrastrukuuri analüüsimiseks, mida teostatakse õhust droonidega. "Olles teostanud põhjaliku turu– ja kliendiuuringu, oleme veendunud, et Hepta Airborne´i tehnoloogia vastu on Euroopas ja kogu maailmas tugev vajadus," lisas ta.

InnoEnergy toetab säästva arenguga tegelevaid iduettevõtteid, alustades neile õpikeskkondade loomisest ja lõpetades abistamisega lõppkliendini jõudmisel. EIT InnoEnergyl on üle-euroopaline partnerite võrgustik ja suutlikkus tuua omavahel kokku investorid ja valdkondade esindajad, ülikoolilõpetajad ja tööandjad, teadlased ja ettevõtjad, ettevõtted ning turud. InnoEnergy loodi 2010. aastal ja seda toetab Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituut (EIT).

InnoEnergy andis koostöös Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudiga Eestisse toetust kolmandat korda. Varasemalt on InnoEnergyst toetust saanud Skeleton Technologies ja Thinnect.

 

 

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara