Autor: Indrek Kald • 19. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab viis päeva kestev festival Startup Week

Startup Week Tallinn 2018 on vabatahtlike korraldatud kogukonnafestival.
Foto: Startup Week
Täna algav viiepäevane kogukonnafestival Startup Week pakub üle 60 tasuta ürituse, idufirmade näituse Solarises ning avab ka Eesti edukaimate iduettevõtete Tallinna kontori uksed.

Startup Week Tallinn 2018 peakorraldaja Sander Sillavee sõnul oletatakse tihti, et iduettevõtlus on miskit väga väikest. "Eesti idusektor on praeguseks tõeliselt suureks kasvanud ning me tahame seda rahvaga jagada," lisas ta.

Sillavee sõnul panustavad iduettevõtted järjest rohkem kohalikku majandusse, näiteks maksti mullu tööjõumakse 37 miljonit eurot, seejuures on alates aastast 2015 olnud tööjõumaksude kasv keskmiselt 30% aastas. Tänavu on investeeritud Eesti iduettevõtetesse 325 miljonit eurot ning üle ilma töötab neis pea 5000 inimest.

"Startup Week annab igale ettevõtjale võimaluse tõsta pea korraks oma firma ehitamisest välja, vaadata, mis teised teevad ja vastavalt huvile, kas kogenumatelt nõu küsida või äsja alustanutele ise abi pakkuda," lisas IT-ettevõtja Sten Tamkivi.

Tänavu on festivalil kolm põhiteemat: noortele ja lastele suunatud üritused Tuleviku Tegijad (Future Founders), Tehnoloogia Kohtub Tallinnas (Tech Meets Tallinn) ning Supervõimetega Startupid (Startup Superpowers).

Startup Weeki raames toimub ka 21.–22. novembril Solarise nullkorrusel Startup EXPO, kus füüsilisi tooteid arendavad idufirmad näitavad kõigile oma loomingut. Lisaks avab kogukonna festival ka paljude iduettevõtete Tallinna kontori uksed, sh Taxify, Monese, Starship Technologies ja Scoro.

Startup Week Tallinn 2018 on vabatahtlike korraldatud kogukonnafestival, mille eesmärgiks on tuua idufirmade maailm inimestele lähemale. Nädala jooksul külastavad Tallinna ka mitmed rahvusvahelised Techstarsi mentorid.

Eestisse tulevad tänavu Techstarsi tiimist Eamonn Carey Suurbritanniast ja Matt Helt USAst. Avaüritusel kõneleb riskikapitalist (Initialized Captial) ning endine TechCrunchi ajakirjanik San Franciscost Kim-Mai Cutler.

Techstars Startup Week on maailma üks suuremaid kogukonnafestivale, mis on suunatud iduettevõtluses tegelevate inimeste kokkutoomisele, kogukonna avamisele laiemale publikule ning teadmiste jagamisele. Festival sai alguse kaheksa aastat tagasi USAs ning nüüdseks korraldatakse festivali 90 linnas üle maailma ning kolmandat aastat ka Tallinnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755