Autor: Indrek Kald • 30. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Robotexil lahendatakse ka ärimuresid

Robotexi robootikafestival.
Foto: Robotex
Täna algaval Robotexil tutvustab Elisa, kuidas kasutada tehisintellekti ja hoiustatud andmemahtusid oma äri edendamisel, samuti aidatakse ärimuresid tuvastada ja lahendada.

Ärilisi probleeme ehk väljakutseid võib olla igal firmal. Kui väikeettevõtetel piisab väärtusliku aja ja kulude kokku hoidmiseks sageli lihtsast nutikast arendusest, siis suurettevõtete efektiivsuse tõstmisel võib vaja minna juba masinõpet ehk tehisintellekti.

Tänavusel Robotexi konverentsil "Generatsioon-R" tutvustab ja loob Elisa äriarendus uusi tulevikulahendusi, millest võib kasu olla igal ettevõttel.

Elisa väljatöötatud programm Äritex kutsus sel sügisel kandideerima ettevõtteid, kes seisavad silmitsi äril kasvada ja areneda takistava väljakutsega. Nende hulgast valiti välja kandidaadid, kellele hakati esialgseid lahendusi välja töötama Äritexi töötubades.

Kokku kandideeris mitukümmend ettevõtet erinevate probleemidega. Äritexi eestvedaja, Elisa äriarenduse osakonna juhi Merli Üle sõnul on probleemid väga palju seotud ettevõtte töö efektiivsemaks muutmiseks läbi erinevate aspektide. "Ettevõtted näevad väga palju aja kokku hoidmise võimalusi kaugjuhtimises ja -mõõdikutes, kus Elisa saab aidata meie IoT-lahendustega," kinnitas ta.

Merli Üle sõnul puutub pea iga organisatsioon kokku eluliste äriprobleemidega, mille tõttu on praegusel hetkel nende areng piiratud või raskendatud.

"Meie eesmärk on neile kitsaskohtadele üheskoos väljapääs leida. Äritexi raames toimuvates töötubades töötame sisuliselt ühe päevaga välja esialgsed lahendused, mis takistused seljatada võiks," lisas ta.

Äritex kannab Üle sõnul endas mõtet näidata eelkõige väikematele ettevõtetele, et ei IT ega innovatsioon ole üleliia keerulised. "Näitame praktikas, kuidas seda lihtsalt, kiiresti ning üleliia suuri ressursse kasutamata teostada," kinnitas Üle.

Aasta algul Elisa poolt korraldatud ja populaarseks osutunud AI väljakutse ehk challenge naaseb ka tänavusel Robotexil. Esmakordselt kogunevad Eestis toimuvale tehnoloogiakonverentsile andmeteadlased üle maailma, et analüüsida eestlaste YouTube´i vaatamiskogemust tehisintellekti abil.

Robotex 2018 peaüritus algab täna ja kestab 2. detsembrini Eesti Näituste messikeskuses. Lisaks toimub peaürituse raames ka mitmeid väiksemaid üritusi üle kogu Tallinna.

Äritexist rääkis Elisa äriarenduse osakonna juht Merli Üle ka 1. oktoobril Äripäeva raadios eetris olnud Äritehnoloogia saates.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755