Autor: Indrek Kald • 3. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starship alustas Eestis teenuse pakkumist

Starshipi kaubaveorobotid Selveri juures ootel.
Foto: Starship
Starshipi loodud pakiveorobotid hakkasid tänasest Tallinnas Mustamäel tellijaile kaupu laiali vedama. Koostööd tehakse Selveri ja DPDga.

Kaupu saab tellida Starshipi mobiilirakenduse vahendusel (saadaval nii iOSile kui ka Androidile). Olles ostud välja valinud, võimaldab äpp valida, kuhu soovitakse kauba kohaletoimetamist – koju, tööle või mõnda teise asukohta. Roboti teekonda on võimalik jälgida reaalajas läbi rakenduse ja kohale jõudes saab selle avada samuti rakenduse vahendusel. 

 

"Tahame selle teenusega Mustamäe inimeste elu natuke lihtsamaks ja mugavamaks muuta. Ilmselt on paljud meie roboteid linnapildis näinud ja nüüd tekib võimalus neid päriselt kasutada ja nautida meie teenuse ja tehnoloogia eeliseid," ütles Starshipi kaasasutaja ning tehnoloogiadirektor Ahti Heinla.

Pakiteenuse puhul võimaldab uus teenus saada pakid kätte roboti abil sobivas asukohas Mustamäel ilma, et selleks peaks minema pakiautomaadi juurde. Paki kättetoimetamiseks on vaja registreerida oma soov Starshipi mobiilirakenduse vahendusel, mille järgselt suunatakse pakk ümber ettevõtte jaotuspunkti, kust edasi viib robot selle sobival kellaajal kliendini.

Selleks tehakse koostööd DPDga, kelle automaatidest on võimalik pakid ümber suunata. Teenuse leiab rakendusest "Starship Mustamäe pakivedu" alt. "Meil on hea meel, et koostöös Starshipiga saame hakata oma klientidele pakkuma uut viisi pakkide kätte saamiseks, mis on samal ajal ka keskkonnasõbralik ja innovaatiline. Oleme veendunud, et see kasvatab teenusega rahulolu ja elavdab e-kaubandust veelgi enam," kommenteeris DPD tegevjuht Rainer Rohtla.

Toidukaupade tellimused täidab Selver. "Tulevikku vaatava ettevõttena on Selveril väga hea meel olla partneriks innovaatilistes projektides, mis aega väärtustava inimese elu mugavamaks muudavad," sõnas Selveri juhatuse liige Kristi Lomp.

 

Starship Technologies loodi 2014. aastal kahe Skype´i kaasasutaja Ahti Heinla ja Jaanus Friisi poolt. Tänane ettevõtte tegevjuht Lex Bayer ühines nendega tänavu, tulles Airbnbst. Starshipi robotid on tänaseks sõitnud 20 riigis ja sajas linnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755