Autor: Indrek Kald • 5. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google kutsus Eesti idufirma oma esitlusele

Nevercode´i tegevjuht ja kaasasutaja Triin Kask.
Foto: Nevercode
Google esitles eile Londonis mobiilirakenduste arenduskomplekti, mille abil saab ühe lähtekoodi baasil luua äppe nii Androidile kui ka iOSile. Eesti idufirma Nevercode lansseeris samas ka oma Google´i teenusega haakuva toote.

4. detsembril kuulutas Google Londonis välja Flutter 1.0 ehk esimese stabiilse versiooni oma uuest mobiilirakenduste arenduskomplektist. Samal üritusel esitles Nevercode oma uut toodet nimega Codemagic, mis on maailmas esimene spetsiaalselt Flutteri rakendustele mõeldud pideva integratsiooni ja tarne (CI/CD) tööriist.

Kahe ettevõtte koostöö sai alguse sellest, kui Nevercode lisas oma olemasolevasse teenusesse toe Flutteri rakenduste ehitamiseks. "See juhtus augustis 2018. Me sattusime Flutterist vaimustusse! Flutteri kontseptsioon võimaldada mobiilirakendusi luua ka neil, kes pole kogenud programmeerijad, ühildus meie oma visiooniga nii ideaalselt, et me ei saanud sellest mööda vaadata," ütles Nevercode´i juht ja kaasasutaja Triin Kask.

"Meie nägemus on, et kui inimesel on idee ja ta tahab teha näiteks mobiilirakendust, siis tal ei pea olema selleks erilisi tehnilisi teadmisi," lisas ta.

Sellest lähtuvalt otsustaski Nevercode luua Flutteri rakenduste tarbeks täiesti eraldiseisva tööriista, mis täidaks kõik need tingimused. "Oma uue tootega me juba teeme suure töö inimese eest ära, automatiseerides kogu teekonna Flutteri platvormilt lõppkasutajani Google Plays ja App Store´is," selgitas Kask.

Eestlaste loodud Codemagic on pilvepõhine pideva integratsiooni ja pideva tarne tööriist Flutteri rakenduste automaatseks ehitamiseks, testimiseks ja levitamiseks. Arendajad saavad selle abil automaatselt ja ilma eelneva konfigureerimiseta lähtekoodist oma rakenduse ehitada. Vajalik on vaid GitHubi kaudu sisselogimine ja rakenduse koodihoidla valimine, misjärel on tänu eelseadistatud vaikeväärtustele võimalik kohe käivitada rakenduse ehitamine.

Codemagic on mõeldud nii üksikarendajatele kui ka ettevõtetele. Hetkel on Codemagicu kasutamine kõigile tasuta, kuid lähiajal lisanduvad ka tasulised funktsioonid.

Codemagicu tööriist avaldas ka Flutteri loojatele muljet, mistõttu pakuti Nevercode´ile võimalust lansseerida oma toode koos Flutteriga. "Nevercode on väga hästi ära tabanud, millist töövoogu Flutteri arendajad tahavad. Nende Codemagicu toode muudab kogu rakenduse ehitamise protsessi valutuks, võimaldades minimaalse seadistamisega genereerida ühestainsast lähtekoodist iOSi ja Androidi rakenduste pakid. Me usume, et Flutteri arendajatest saavad Codemagicu fännid," märkis Google´i Flutteri tootejuht Tim Sneath.

Lisaks Codemagicule, mis on mõeldud vaid Flutteri rakenduste tarbeks, pakub Nevercode´i toode pideva integratsiooni ja pideva tarne teenust iOSi, Androidi, React Native´i, Cordova ja Ionicu projektidele.

Nevercode´i asutasid mullu Triin Kask ja Kristian Sägi. Ettevõte on hoogu saanud Euroopa idufirmade kiirendist Seedcamp. Samuti tegi hiljuti 1,5 miljoni USA dollari suuruse investeeringu Nevercode´i Venrex Investment Management, mis on rahastanud ka ettevõtteid nagu JustEat ja Revolut.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755