Autor: Jaanus Vogelberg • 6. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti IT-firma võitis Tansaanias kohtusüsteemi hanke

Net Groupi valdkonnajuht Lembit Loo Tansaanias lepingut allkirjastamas.
Foto: Net Group
Eesti äri- ja tarkvaraarendusettevõte Net Group võitis Tansaania kohtusüsteemi moderniseerimise hanke. Järgmiseks võetakse ette ka Zimbabwe ja Uganda.

Tansaania on võtnud eesmärgi arendada oma õigussüsteem Ida-Aafrika parimaks. Net Groupi ülesanne on nüüd järgmise poole aasta jooksul 60miljonilise elanikkonnaga riigile kohtute digiplatvorm valmis ehitada.

Aastaid ettevalmistust

Net Group alustas Aafrika suunal tegutsemist seitse aastat tagasi. Esimesed aastad kulusid kontaktide loomisele, kohaliku kultuuriga tutvumisele ning otsustajate ettevalmistamisele, et nad oskaksid üldse defineerida, mida nad täpselt tahavad.

Ettevõtte juht Priit Kongo tunnistas, et Aafrikas äri tegemisega kaasnevad omad riskid. "Põhjamaises ärikultuuris lepitakse juba alguses suhteliselt palju lõpptulemuse puhul kokku, aga seal defineeritakse tulemus töö käigus. Teine küsimus on raha Aafrikast Euroopasse toomine.

Praeguse pooleaastase lepingu maht on pool miljonit eurot, eduka täitmise korral peaks see laienema mitmemiljoniliseks ja mitme aasta pikkuseks koostööprojektiks. Net Group on jõudnud pakkumisfaasi ka Uganda justiitsvaldkonna digitaliseerimishanke ja Zimbabwe kohtute infosüsteemi hankega.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755