Autor: Indrek Kald • 7. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti.ee uuenes, ent suurem töö on alles ees

Eesti.ee portaal uuenes.
Foto: eesti.e
Täna varahommikul avas Riigi Infosüsteemi Amet nii välimuselt kui ka tehniliselt uuenenud riigiportaali eesti.ee, mille avaleht on nüüd ehitatud üles lähtudes olulistest elusündmustest ja teenustest. Suurem töö on aga veel ees.

Olulised teemad nagu näiteks pereloomine, lapse sünd, elukohavahetus ning ettevõtluse alustamine – mis on ka kõige sagedamini otsivad teemad portaalis – on toodud avaekraanile.

Portaali on RIA teatel mugav kasutada ning veebileht kohandub mobiiltelefoni või tahvelarvuti ekraani suurusele. Portaal on uuel platvormil ning see on tehniliselt tugevam.

"Eesti.ee on pakkunud meie inimestele riigi olulisi e-teenuseid ja infot ühest aknast üle 15 aasta. Tehnoloogia on vahepeal nii palju arenenud ja muutunud, mille tõttu oleme seni tegelenud pigem aegunud süsteemide parandamise kui uute arendamisega. Täna, uuele disainile ja platvormile üle minnes, oleme heas stardipositsioonis, et liikuda edasi sisuliste ja tehniliste arendustega," ütles riigiportaali juht Raimo Reiman.

Samas on suurem töö tema sõnul alles ees. "Portaali tulevikuvisioon näeb ette, et eesti.ee lehel olles saab inimene kõik riigiga seotud toimingud, olgu see siis lapse sünd, lasteaia- või koolikoha taotlemine, tehtud ühe sisselogimisega. Soovime suurendada riikliku e-postkasti kasutamist ning andmejälgija teenust," märkis Reiman.

Viimati tegi riigiportaal uuenduskuuri läbi mullu juunis, kuid arendused jäid lõpuni viimata peaasjalikult portaali töötajate vahetuse ja ebaõnnestunud arenduspartnerite valiku tõttu. Järgmiseks aastaks plaanib RIA taotleda riigiportaali arendustöödeks üle miljoni euro.

Eesti.ee-d külastab igapäevaselt 20–30 000 inimest, selles on üle 1300 riigiga seotud artikli ning ligi 3000 asutuse kontaktandme. Portaali postkasti (@eesti.ee lõpuga), kuhu riigiasutused edastavad inimestele olulist ja vajalikku infot, on suunanud enda erameilile üle 400 000 kodaniku ja ettevõtte. Üle 800 000 inimese on eesti.ee kaudu enda isiklikke andmeid vaadanud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755