Autor: ITuudised.ee • 13. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis tehisintellekti arendava meeskonnaga liitus USA kinnisvarainvestor

Investorise’i tehnoloogiajuht Gert Stahl
Foto: Kalev Lilleorg
Eestis tehisintellektil põhinevat finantstarkvara arendav ja USA-s tegutsev tehnoloogiaettevõte Investorise lõi käed maineka USA kinnisvaramagnaadi Glenn Lowensteiniga, kes investeeris ettevõttesse miljon dollarit ja liitus juhtkonnaga.

Tallinnas Investorise’i tarkvaraarendust eestvedava tehnoloogiajuhi Gert Stahli sõnul on Lowensteini liitumine meeskonnaga ettevõttele suureks tunnustuseks, kuna kinnitab arendatava tehnoloogia väärtust ja tugevat konkurentsivõimet Ameerika kinnisvaramaastikul.

“Täna suudame kasutada Eestis loodud tehisintellekti võimekust andmete põhjal kinnisvara investeerimisotsuste tegemiseks. Glenn Lowensteini liitumine meie meeskonnaga aitab meil aga täiendada ka oma ettevõtte kompetentse kinnisvaraga seotud spetsiifika ja ka vajaliku bürokraatia osas, mille osatähtsus pole USA kinnisvaraturul sugugi madal,” selgitas Stahl, kelle sõnul toob Lowenstein üsnagi noore ettevõtte meeskonda olulist aastatepikkust kogemust.

Lowensteini ekspertteadimisi USA kinnisvaramaastikul kinnitavad nii tema poolt asutatud varahaldusfirma Lionstone Capital aastatepikkune juhtimiskogemus kui ka tugev kontakt USA kinnisvaravaldkonna juhtivliikmetega - sealhulgas maailma suurimas varahaldusettevõttes Blackstone, mis investeeris hiljuti ka Luminori panka Eestis.

Lowenstein ise näeb oma rolli Investorises eeskätt strateegilise nõustajana, kes aitab liita 40 aasta jagu valdkonna tippkogemusi ja ekspertteadmised USA kinnisvaramaastikult tänase infotehnoloogia võimekusega. “Minu jaoks on Investorise poolt Eestis arendatav tehnoloogia nii oma ülesehituselt kui ka innovatsiooni vaatest igas mõttes erakordne. Seega on mul äärmiselt hea meel teha tööd inimestega, kelle teadmised ja oskused annavad USA kinnisvaratööstusele uue dimensiooni,” selgitas Lowenstein, kes lisaks juhi rollile investeeris ka ise ettevõttesse 1 miljon dollarit.

Lisaks maailmatasemel kinnisvaraeksperdile on Investorise rahvusvahelise juhtkonna seas juba varasemast ka teiste valdkondade eksperte, nende seas näiteks ettevõtte kaasasutaja, Airbnb Ladina-Ameerika turgude endine juht Stefan Schiemens ning endine Airbnb andmeteaduse direktor Riley Newman. Investorise kontor asub täna lisaks Tallinnale ka New Yorgis, kuid meeskonnaliikmeid on veel ka Miamis, Houstonis ning Brasiilias.

Investorise loodi kolm aastat tagasi kahe Eestis tegutseva arendaja ja nende USA koostööpartneri poolt. Ettevõte pakub institutsionaalsetele kinnisvarainvestoritele andmepõhiseid lahendusi ning ka investeerimisvõimalusi oma USA-s tegutseva fondi kaudu. Ettevõtte tarkavaraarenduse ja analüütikaga tegeleb meeskond paikneb Eestis ning töö tulemusel on tänaseks tehtud juba rohkem kui 10 miljoni dollari eest tehinguid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755