Autor: ITuudised.ee • 15. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimese digiriigi häkatoni võitis Net Group

Loe lisaks
Net Group koolitab 150 Ida-Aafrika poliitikut
Foto: Garage48
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja Garage48 eestvedamisel toimunud e-riigi uute lahenduste võistlusel esitlesid 19 IT-ettevõtete meeskonda oma hoogtööna loodud lahendusi. Parimaks hinnati Net Group, kes pakkus lahenduse Häirekeskuse püstitatud probleemile edastada hädakõne ajal pilte ja videot.

Pingereas teise koha sai Proeksperti võistkond kultuuriministeeriumi esitatud muuseumide inventuuri ebatõhususe probleemi lahenduse eest. Kolmas koht läks FlowIT meeskonna loodud äriregistris ettevõtte asutamisel ettevõtte nimevaliku kontrolli automatiseerimise rakendusele. Lisaks anti mitmeid eriauhindu ja -tunnustusi.

Loe lisaks
Eesti IT-firma võitis Tansaanias kohtusüsteemi hanke
Net Group tegi Soomes käibehüppe
Net Group: tarkvara arendamisest ainult ei piisa

„Need kolm päeva häkatoni olid meile katseprojekt, kuidas sellist e-riigi väljakutsete võistulahendamist teha. Tahame järgmise kahe aasta jooksul sarnaseid teha mitmeid, kus loodame nii samu kui ka uusi ettevõtteid ja riigiasutusi osalemas näha,“ märkis ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist.

„Loodan, et seekordse häkatoni tulemuseks on reaalse koostöö jätkamine riigi ja mitme ettevõtte vahel. Mitmed siin loodud lahendused on viimistluse järel koheselt kasutusvalmis ning teeksid riigi toimimise tõhusamaks, lihtsamaks ja inimesele mugavamaks,“ lisas minister.

Telliskivi loomelinnakus 12. kuni 14 detsembrini asetleidnud arendustalgute vältel otsisid ettevõtted 48 tunni jooksul lahendusi päriselulistele probleemidele riigisektoris.

Häkatonil lõid lahendusi 14 erineva riigiasutuse poolt välja pakutud probleemidele 18 ettevõtet (tähestiku järjekorras): AlphaBlues, CGI, Creditinfo, Datel, Finestmedia, FlowIT, Fujitsu, Helmes, Mikaels Labs, Mooncascade, Net Group, Optimist Digital, Producement, Proekspert, Reach U (kahe meeskonnaga), TalTech, TIIM B, Vumonic.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755