Autor: Indrek Kald • 20. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Isesõitev auto valmis Eesti IT-firma abil

Eesti IT-firma kaasabil loodud täielikult isesõitev auto microSNAP.
Foto: rinspeed.eu
Jaanuari alguses esitletakse Las Vegases maailma ühel suuremal tehnoloogiamessil Eesti tarkvarafirma Bamboo Apps kaasabil valminud täisautonoomset autot microSNAP.

Tarbijaelektroonika mess CES toimub Ühendriikide kasiinopealinnas Las Vegases 8.-11. jaanuarini. Juba üle 40 aasta maailma autotööstuses tegutsev Šveitsi ettevõte Rinspeed AG toob messil esmakordselt avalikkuse ette täielikult isesõitva ideeauto microSNAP.

Rinspeedi üheks partneriks auto valmistamisel oli mobiilsusvaldkonna tarkvaraarendustele spetsialiseerunud Bamboo Apps. Eesti-Valgevene tarkvarafirma vastutas autosisese kasutajamugavuse visiooni loomise eest, mis baseerus futuristlikul inimese ja masina vahelise suhtlusel.

Rinspeedi asutaja ja juhi Frank M. Rinderknechti sõnul muutub maailm üha enam digitaalseks ning tihti asuvad partnerid mujal, mitte sama laua taga. "See on kahetsusväärne, kuna just inimesed oma erinevate tunnetustega pakuvad suurimat väärtust. Vaatamat mõningasele füüsilisele vahemaale Bamboo Appsiga oleme me alati tihedalt seotud ja koostöö sujub hästi," sõnas ta.

Bamboo Appsi juhi Igor Ponikarchiku sõnul on neil tarkvaraarendajana praktiline teave, kuidas töötatada välja nutilahendusi täisautonoomsete autode jaoks. "Koostöö Rinspeediga andis meile unikaalse kogemuse, kuidas luua täielikult isesõitvale autole juhtpaneeli ning disainida inimese ja masina vahelist suhtlust suurtel ekraanidel," märkis ta.

"Saime esitada oma nägemuse microSNAPi futuristlikust interjöörist, arvestades järjest olulisemaks muutuvat juhtimiskogemuse automatiseerimise ja arukate kaasjuhtide teemat. Kuna kogu maailma autotööstus liigub kiirelt isesõitvate autode suunas, siis soovime oma kogemusega ka teistele autotööstuse suurtegijatele tugevaks partneriks olla," selgitas Ponikarchik.

Bamboo Apps on Bamboo Groupi tütarfirma peakontoriga Tallinnas ja arenduskeskusega Valgevenes, Minskis. Varem on Bamboo Apps teinud ka Škoda ja Jaguariga.

Eesti firma kaasabil loodud isejuhtiva autoga microSNAP saab tutvuda SIIN.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755