Autor: Indrek Kald • 4. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ensto värbas juhiks Enicsi presidendi

Ensto Grupi tegevjuhiks saab 1. veebruarist Hannu Keinänen.
Foto: Ensto
Nii Keilas, Tallinnas kui Paides tehaseid omavat rahvusvahelist rohetehnoloogia ettevõtet Ensto Grupp hakkab juhtima endine Enicsi president.

Elektriseadmete- ja tarvikute tootja Ensto Enseki emafirma Ensto Grupp presidendiks ja tegevjuhiks saab 1. veebruarist Hannu Keinänen, teatas ettevõte. 

Keinänen on edukalt juhtinud mitmeid rahvusvahelisi ettevõtteid. Sealhulgas töötas ta viimased kuus aastat tööstuselektroonika tootja Enics Grupi presidendi ja tegevjuhina. Enne seda juhtis ta aga rohkem kui viis aastat Ensto Building Technology äriüksust. Keinänenil on Tampere Tehnikaülikooli inseneriteaduste magistrikraad. 

"Mul on väga hea meel olla tagasi Enstos. Ensto on suurepärane pereettevõte koos oma väärtuste, ajaloo ja äripotentsiaaliga nutikate elektrilahenduste valdkonnas," märkis Keinänen. 

Ensto Eesti tegevjuhi Kaarel Suuki sõnul tervitab ettevõte soojalt Keinäneni naasmist Ensto meeskonda. "Keinänen on tugev tööstusettevõtte juht ja jagab Ensto väärtusi. Uue juhi tulek ettevõttes suuri muutusi kaasa ei too ning jätkame oma strateegiliste eesmärkide ellu viimisega, et tõsta Ensto väärtust tunnustatud elektrilahenduste pakkujana," rääkis Suuk.

"Keskendume oma võtmetegevustele tehnoloogiaettevõttena ja tugevdame konkurentsivõimet, et paremini vastata kasvavale nõudlusele ja laiendada teenusteportfelli," lisas ta.

Ensto Grupi nõukogu tänas senist juhti Ari Virtaneni panuse eest ettevõtte uue strateegia loomisel ja ellu viimisel. "Ari suurepärased ideed uute tehnoloogiate arendamisel on ettevõttele väga väärtuslikud. Koos Ensto inimestega töötas ta välja olulise ja vajaliku muutuste protsessi ettevõtte jätkusuutlikkuse tagamiseks," märkis Ensto Grupu nõukogu esimees Marjo Miettinen.

Kuni Keinäneni ametisse asumiseni 31. jaanuaril on Ensto tegevjuhi ametis Ensto Grupi finantsjuht Marko Aarttila.

Ensto Grupp on rahvusvaheline rohetehnoloogia ettevõte, mis on spetsialiseerunud elektrienergia jaotamiseks ja tarbimiseks mõeldud elektriseadmete ning -tarvikute valmistamisele ja turustamisele. Ensto Grupp tegutseb 20 riigis ning grupis töötab kokku ca 1600 inimest. Eestis on Enstol tehased Keilas ja Tallinnas, kus töötab kokku ca 500 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755