Autor: Indrek Kald • 10. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti karditootja sai Eestist rahad kokku

Võidusõitja Sten Pentus tutvustab Blue Shock Race´i pressiüritusel TV3 reporter Keili Sükijainenile elektrikarti.
Foto: Andrei Ozdoba
Novembri lõpus Eestis ühisrahastuskampaania käivitanud Läti elektrikarditootja Blue Shock Race ületas eesmärgiks seatud 100 000 euro joone ning on praeguseks kogunud juba 110 000 eurot.

Fundwise´i juhile Henri Laupmaale ei tulnud Blue Shock Race´i edu üllatusena. "Lätlastel on originaalne kontseptsioon, mille turupotentsiaal kasvab pidevalt. Samas on nende toode võluvalt lihtne ja arusaadav ning köidab nii motospordi- kui ka tehnoloogiahuvilisi," ütles ta.

Äkilise minekuga elektrilisi hobikarte on tellinud ostu- ja meelelahutuskeskused üle maailma, F1 piloodid ning kiidusõnu pälvis lätlaste elektrikart testsõidu järel ka Eesti võidusõitja Sten Pentuselt.

"Antud projekt on selles mõttes riikidevahelise koostöö edulugu, et lätlastel õnnestus kaasata arvukalt Eesti investoreid ning samas avastasid Fundwise´i platvormi enda jaoks paljud Läti investorid," lisas Laupmaa.

Raha tuldi Eestist otsima eelkõige seetõttu, et Lätis on ühisrahastus tehtud pea võimatuks. Tõuke uute investeeringute kogumiseks said lätlased Lähis-Idas sõlmitud eellepingutest mitmesaja elektrilise hobikardi tarnimiseks.

"Investorite kaasamisel otsustasime Fundwise´i kasuks, sest soovime, et meie ambitsioonikast ettevõtmisest saaks osa Baltikumi väikeinvestorid. Nõnda saavad neist ühtaegu meie osanikud, aga ka idee ja brändi saadikud. Kindlasti peaksid Balti investorid kokku hoidma ning üksteist toetama, eriti globaalse potentsiaaliga projektides," ütles Blue Shock Race´i juht Artis Daugins.

Huvilistel on võimalik lätlaste maailmavallutusplaani investeerida veel 10. jaanuarini.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755