Autor: Mait Kraun • 20. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Netflixi aktsia meeletu tähelend

Netflixi aktsia tähelend on olnud meeletu. Kui palju oleks varajane investor aktsiaga kasumit teeninud?
Netflixi aktsia on 12 aastaga tõusnud tuhandeid protsente.
Foto: Scanpix

Interneti teleteenuseid pakkuv Netflix teatas selle nädala teisipäeval, et tõstab teenuse hindu 13–18 protsenti. Kunagi varem pole ettevõte nii järsult hindu tõstnud. Pärast teadaannet kallines Netflixi aktsia enam kui 6 protsenti.

Kui sa oleks Netflixi investeerinud juba 2007. aastal, mil ettevõte tuli börsile, oleks teenistus võimas. 1000dollarine investeering oleks selle aasta 15. jaanuari seisuga paisunud 90 000 dollarini, selgub CNBC arvutustest.

2018. aastal oli Netflix FAANG-aktsiate (Facebook, Amazon, Apple, Netflix ja Google'i emafirma Alphabet – toim) seas kõige parema lennuga. Kokku kallines Netflix mullu 40 protsenti, tänavu on aktsia hind tõusnud mõne nädalaga juba 30 protsenti.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755