Autor: Indrek Kald • 23. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruustük: AI muudab telefoni paremaks

Testlio asutaja Kristel Kruustük tehisintellektiga varustatud telefoniga.
Foto: Erakogu
Tehisintellekt muudab nutitelefoni kasutamise kiiremaks ja sujuvamaks ning pakub ka lisavõimalusi, ütles Testlio asutaja Kristel Kruustük pärast tehisintellekti toel töötava nutitelefoni testimist.

Kruustüki sõnul on ta pannud tähele, et tema nutitelefoni aku peab varasemast paremini vastu. "Olles testinud erinevaid telefone, siis pean tõdema, et AI [tehisintellekti inglisekeelne lühend] annab telefonile palju juurde. Minu jaoks oli harjumatu, et ma ei pidanud Huawei Mate 20 Prod igal õhtul laadima," selgitas ta.

Tehisintellektist räägitakse viimasel ajal laialdaselt ning on alust arvata, et sellega varustatud telefon on kõikide telefonitootjate tulevik aastaks 2020, kuna parandab märgatavalt kasutajakogemust.

Mis on tehisintellekt ja kuidas seda ettevõttes praktiliselt kasutusele võtta?“ 30.01. kell 11-13 toimuval veebiseminaril räägib Taavi Tammiste lähemalt. Info ja registreerimine SIIN. Pane end kohe kirja!

"Tehisintellekt automatiseerib järjest enam inimese rutiinseid tegevusi, nagu päevaplaani koostamine, avalike teenuste tarbimine, meilidele ja telefonikõnedele vastamine," loetles Tallinna Tehnikaülikooli sotsiotehniliste süsteemide labori juhataja ja Austraalia Swinburne´i Ülikooli kaasatud professor Kuldar Taveter.

Testlio asutaja Kristel Kruustüki sõnul on tehisintellekt kõige rohkem abiks tulnud kaamera osas. Nimelt suudab tehisintellekt optimiseerida kaamerasätteid nii, et fotod ja videod on kasutamiseks koheselt valmis ega vaja lisatöötlust. "Telefon teeb kvaliteetseid pilte nii pimedas kui ka muul ajal ja seadistab kaamera sätted ise," kirjeldas ta.

Ka võimaldab tehisintellekt ühendada erinevate rakenduste funktsioone üheks, näiteks saavad nutitelefoni kasutajad nii teksti otse läbi kaamerasilma tõlkida, kõrvaldades vajaduse täiendava tõlkerakenduse järele.

Lisaks muudab tehisintellekt telefoni turvaliseks – eelmisel aastal populaarsust kogunud 3D-näotuvastuse ja teiste sarnaste funktsioonide abil hoiab nutitelefon andmeid privaatsena ja turvaliselt.

"Näotuvastuse funktsioon on mugav ja kiire. Kiirus on väga oluline, eriti sellise külma ilmaga," sõnas Kristel Kruustük ning lisas, et ekraanisisene sõrmejälje lugeja on samuti positiivne uuendus.

Tehisintellekt tagab telefonile ka rohkem kiirust ja paremat energiatõhusust. Kruustüki sõnul toimuvad paljud telefoni optimiseerimise protsessid tagataustal ning kasutaja vaatevinklist on see mugav.

"Mul ei ole vaja koguaeg teada, mida telefon kõike selleks teeb, et ta oleks piisavalt vastupidav. AI tegeleb energiatõhususe jaotamisega ise ning tänu sellele püsib telefon kauem vastu," ütles Kruustük.

"Kui mõelda uutele tehnoloogiatele nagu 5G, isejuhtivad autod ja virtuaalsed assistendid, siis võib eeldada, et AI muudab kasutajakogemuse igas valdkonnas tunduvalt intuitiivsemaks ning seadmete omavahelist suhtlemist veelgi paremaks," selgitas Kristel Kruustük.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755