Autor: Indrek Kald • 19. september 2019

Vaata, kes IT-ettevõtjaist läksid visiidile Jordaaniassse ja Liibanoni

Eesti ettevõtjad mitmest sektorist on sel nädalal välisministeeriumi ja kaubandus-tööstuskoja toel visiidil Jordaanias ja Liibanonis, kus kohtutakse nii ministeeriumite kui ka ettevõtlusringkondade esindajatega.
Eesti delegatsioon kohtumisel Jordaanias.
Foto: Kedi Välba

Kaubandus-tööstuskoja direktori Mait Paltsi sõnul investeerivad Lähis-Ida riigid aina rohkem valdkondadesse, millega sealses regioonis seni tegeletud pole. "Eesti ettevõtjale annab see võimaluse leida koostööpartnereid ja uusi võimalusi põllumajandusest ITni ning elektroonikatööstusest turismini," ütles ta.

"Kõrgetasemelised visiidid ning äriseminarid tagavad selle, et anname oma ettevõtjatele parimad võimalused eduka äritegevuse alguseks sihtriigis," lisas Palts.

Lähis-Ida piirkond ja sealsed riigid on välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö asekantsleri Andres Rundu sõnul suure äripotentsiaaliga, kuid turule sisenemine võib välisettevõtetele olla üsna keeruline.

"Usalduse tekkeks ja kontaktide vahetamiseks korraldame kõrgetasemelisi äriseminare ja kohtumisi nii valitsustasandil kui ka kohalike ettevõtjatega, et leida võimalikke koostöökohti," märkis ta.

"Kohtumiste käigus Jordaanias selgus, et huvi koostööd teha on väga suur ning seetõttu leppisime kokku Jordaania äridelegatsiooni visiidi lähitulevikus ka Eestisse," lisas Rundu.

Jordaaniast minnakse edasi Liibanoni, kus lisaks kohtumistele on plaanis allkirjastada ka digiteemaline koostöömemorandum.

Visiit toimub kaubandus-tööstuskoja arengukoostöö projekti raames, mida rahastab välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.

Äridelegatsioonis on IKT, siseturvalisuse, tööstuse automatiseerimise, finantstehnoloogia ja põllumajandusvaldkonna ettevõtted, täpsemalt:

Anton Gans (Zenith Family Office´i partner), Linnea Pärnaste-Virve (ASi Ecomatic juhatuse liige), Väino Pärnaste (ASi Ecomatic juht), Jaanus Tamm (DefSecIntel Solutionsi juht), Rico Christhopher Adigazalov (Best Solutions Estonia OÜ äriarendusjuht), Robert Adigazalov (Best Solutions Estonia OÜ partner), Sergei Bogatenkov (Admiral Markets ASi juhatuse esimees), Alexander Tsikhilov (Admiral Markets ASi nõukogu esimees), Dmitri Laush (Admiral Markets ASi nõukogu liige), Andy Viikmaa (Tehnoturg-T Raadiosidekeskus OÜ juhatuse liige), Neinar Seli (Estiko juhatuse esimees), Kedi Välba (Aktors OÜ regioonijuht).

Lisaks kuuluvad delegatsiooni Mait Palts ja Kaire Luuk kaubanduskojast ning Andres Rundu, Kadi Metsandi, Margus Rava ja Moonika Rentel välisministeeriumist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755