Autor: Kristel Härma • 5. veebruar 2024

Tarkvarafirma lõpetab klientide võlgade tõttu tegevuse. “Sarnast äri niipea teha ei julge”

Mitme võlgnikust kliendi tõttu lõpetab programmeerimisega tegelev Eesti ettevõte ilmselt pankrotiga, kuigi üritas pikalt äri päästa.
Ettevõttes on alles veel mõned töötajad ning nendega proovitakse täita vanu lepinguid, pilt on illustratiivne.
Foto: Olia Danilevich / Pexels

Teisel pool maakera asunud kliendid hakkasid neile võlgu jääma 1,5 aasta eest, samas suutis üks kolmest põhivõlglasest suvel mõnda aega arveid osade kaupa ikkagi maksta.

“Teenindasime start-up-sektorit ja seal ei saanud kliendid raha peale niimoodi, et oma ostetud teenuste eest ära saaks tasutud,” tõdes Tartus tegutseva Codelabi omanik ja juht Jüri Pruulmann Äripäevale.

Klientide võlad ettevõtte ees kerkisid 450 000 euro kanti, praeguseks ulatuvad need veel üle 200 000 piiri, samas on Codelab ise maksuametile võlgu 144 000 eurot.

Jüri Pruulmanni sõnul ei saa ega julge ta sarnase äriga niipea jätkata ning nii on ta võtnud endale praegu rolle teistes ettevõtetes, kus on rahastus kindlustatud.

Loe pikemalt Äripäevast:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755