Autor: Polina Volkova • 5. märts 2024

Jaan Tallinn: AI arengu kontrollimiseks on vaja teha need kuus asja

Tehisintellekti valdkonna kontrollimatu ja potentsiaalselt inimestele ohtliku arengu peatamiseks on vaja teha kuus asja, kinnitas investorist IT-ettevõtja Jaan Tallinn.
See on väga halb mõte, kommenteeris Jaan Tallinn OpenAI juhi Sam Altmani plaani kaasata seitse triljonit dollarit ja luua veelgi võimekamate AI-kiipide tootmine.
Foto: Egert Kamenik

Esmalt tuleks sertifitseerida andmekeskused, et ei toimuks selline metsik lääs, kus igaüks ehitab midagi, mida ise tahab.

Loe lisaks
Microsofti Balti piirkonna uus juht: siseneme tehisintellekti kuldaega

Teiseks peab olema võimalus AI-le panna kiirusepiirang, kuna potentsiaalselt võib AI olla miljoneid kordi kiirem kui inimene. Lisaks vajame seaduseid, mis panevad vastutuse mitte ainult kasutajatele, vaid ka AI ehitajatele, rääkis ta intervjuus Äripäevale.

Loe lisaks
Iga 7. eestlane usub, et tehisintellekt suurendab tema sissetulekut

Veel üks punkt on tehisintellekti abil toodetud filmid, videod, helid, kus peab olema vastav märge, et inimesi mitte eksitada: eksitamine peab olema ebaseaduslik.

Loe lisaks
Värske uuring: alla kolmandiku eestlastest usaldab AI-l põhinevaid lahendusi

Jaan Tallinn tõi ka välja, et praegu otsustavad AI tuleviku umbes kuus inimest maailmas. “Seda on selgelt liiga vähe ja nad pole selgelt representatiivsed. Kuna AI tulevik mõjutab kõiki, siis on vaja mõelda, kuidas otsustusõigus esinduslikumaks teha,” kinnitas ta.

Loe lisaks
EL nimetas suure riskiga AI-süsteemid, mis peavad vastama rangetele nõuetele

Ja viimaks vajame tema sõnul ka üleilmset võimalust AI välja lülitada, mida praegu aga ei ole.

Intervjuu Jaan Tallinnaga:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755