Telekomid: Google ja FB müüvad inimeste andmeid, aga me ei tohi

Nelja Eesti telekomiettevõtte juhid arutlesid ituudised.ee korraldatud Äpp-konverentsil mobiilse äri tuleviku üle.

Arutleti väga paljudel erinevatel teemadel, aga kõlama jäi isikuandmete ehk big dataga seonduv. "Google ja Facebook müüvad kõik kogutud inimeste andmed maha, aga telekomidel on see seadusega keelatud,“ ütles Virkebau.

„Google on jah öelnud avalikult, et kogutud isikute andmed ongi tema ärimudel ja Google lõhub sellega telekomifirmade ärimudelit. Ja Google juba ehitab ka fiibervõrku ning lennutab oma Google wifit õhupallidega ümber maakera,“ ütles Tammiste.Kaarelson toonitas, et vaja on ka ärimudelite innovatsiooni.Liiva lisas, et alati peab silmas pidama ka seda, mis on tegelikult innovatsiooni mõte. „Innovatsiooni mõte peab olema see, et ta aitab säästa inimeste aega,“ ütles Liiva.

Arutlusringi "Telekommunikatsiooniettevõtete vaade mobiilse äri tulevikule" juhtis mobiili-innovatsiooni agentuuri Rubik's Solutions partner ning mobiilse äri strateeg Erik Ehasoo. Arutesid: Eesti Telekomi tehnoloogiajuht Tiit Tammiste, Tele2 Eesti juht Argo Virkebau,

Elisa Eesti tehnoloogiajuht Andrus Kaarelson, Starmani tehnoloogiajuht Hanno Liiva.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150