• 16.09.16, 20:43
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Ettevõtjaks sünnitakse

Eesti ettevõtja Hendrik Roosna pääsemine USA start-up-kiirendisse näitab, et ettevõtjaks sünnitakse, mitte ei õpita, kirjutab ajakirjanik Alyona Stadnik.
Ettevõtjaks sünnitakse
  • Foto: Raul Mee
14 aastat liisinguäris tegutsenud Roosna pani tänavu kevadel oma idee kirja ja kandideeris Silicon Valley kiirendisse. Tõenäosus, et ta sinna pääseb, oli veidi alla ühe protsendi. Ometi valiti Roosna lahendus maailma nende saja ettevõtmise hulka, mis muudavad maailma. Eestist on nii kaugele jõudnud ainult üks ettevõte, Click&Grow.
Kui paljud start-up’id on sellised, et lähevad katsetama valdkonnas, mida nad ise nii hästi ei tunne, siis Roosnaga oli teistmoodi. Liisinguvaldkonnas töötamise kogemisega teadis ta täpselt, missugune on vajadus ja kuidas seda rahuldada. Tal ei olnud vaja esitada küsimust, kas seda, mida ta teha tahab, on üldse vaja. „Ma tean, et see on vajalik ja kui see on vajalik, siis on see edukas. Olen enesekindel,“ oli tema sõnum.
Usk endasse on põhiline
Roosnal ei ole kordagi tekkinud tunnet, et ta ei saa hakkama. Tema arusaam on pigem selline: tee seda, ilma milleta sa ei saa. Tema ei saa ilma ettevõtluseta, järelikult tuleb ette võtta. 12aastaselt kadakaste medalite valmistamise ja müümisega alustanud Roosna ei ole kordagi kogenenud läbikukkumishirmu.
Sellestki pole midagi, et Roosnal kõrgkool pooleli jäi. Ka mees ise ei kahetse seda. Ma ei soovita muidugi kõigil Roosna eeskujul kooli pooleli jätta, aga kindlasti väärib järgimist eeskuju oma jõudu ja oskusi adekvaatselt hinnata, olla julge ja mitte karta läbikukkumist. See ongi rohkem Eestile omane suhtumine, et vigu teha on halb. Silicon Valleys on see kultuur vastupidine. See ongi ettevõtluse tuum: pingutad, annad endast maksimumi. Ja õnnestud. Kui õnnestu, proovid uuesti.
Allikas: Äripäev 
 

Seotud lood

Uudised
  • 08.09.16, 19:49
Eesti noorte start-up sai investeeringu Dropbox’i ja Paypal’i investoritelt
TTÜ tudengite loodud startup Weps läbis 2016. aasta suvel edukalt valikvooru, mille tulemusena valiti Weps’i idee edasiarenduseks välja Berliini ärikiirendisse Axel Springer Plug and Play. Kiirendisse saanud meeskonnad osalevad 100-päevases treeningprogrammis, mille käigus saavad start-up’id oma äri arendamiseks 25 000 Euro suuruse investeeringu, maailmaklassi mentorid ning vajalikud sidemed Euroopast ja Ameerika start-up keskusest Silicon Valley’st.
Uudised
  • 09.09.16, 03:59
Tulekul on IKT Aastakonverents 2016
25. oktoobril toimub Tallinna Loomaaia Loodushariduskeskuses IKT Aastakonverents 2016, mis on IKT valdkonna majanduskonverents, kus tunnustakse Äripäeva IT ja telekomi valdkonna TOPi võitjaid, räägitakse visioonist ja arenguvõimalustest ning arutletakse erinevate ettevõtjatega lähiaja tegevusplaanidest. Konverentsi korraldavad Äripäev ja ITuudised.ee.
Uudised
  • 11.09.16, 23:29
Robovani kaubikust saab Starshipi ja Mercedese koostöös pakirobotite uus kodu
Pakiroboteid arendav eestlaste idu Starship Technologies lõi käed Mercedes-Benziga, kellega hakkavad robotite emalaeva välja töötama.
Uudised
  • 27.10.16, 21:40
Idufirmade kiirkohting toob kokku ligi 200 ettevõtlushuvilist
Täna, 27. oktoobril toimub Tallinnas Erinevate Tubade Klubis enam kui 130 alustava ettevõtja ja 40 mentori osavõtul iduettevõtete kiirkohting Startup Speed Dating Night. Tegu on Eesti ühe suurima startup-meeskondade mentordamissündmusega.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 15:13
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele