Autor: Andres Metsoja • 26. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-riik suhtlushädas

Andres Metsoja (Riigikogu liige, IRL)
Foto: Raul Mee
Omavahel sidustamata e-keskkonnad on kohati nagu viletsa mäluga partner, kellele tuleb samu asju uuesti üle kinnitada, kirjutab riigikogu lairibavõrgu toetusgrupi esimees Andres Metsoja (IRL) Äripäevas.

Euroopa Komisjoni asepresident andis Postimehes teada, et meie ettevõtluse digiteerimine ei taha vedu võtta ning Eesti on Euroopa kontekstis pigem sabassörkija.

Et seda olukorda parandada peab Eesti senisest enam keskenduma e-arenduste sidususte loomisele. See suurendab tahtmist ja usku, et IT-lahendused on osa arengust, mitte kohustustest. Riik arendab e-keskkondi sageli ühe ametkonna piires ning sellest tulenevalt tekivad tüüpilised mured - andmebaasid ei suhtle omavahel ning seetõttu küsib riik inimestelt ja ettevõtjatelt olemasolevaid andmeid üha uuesti. Teadlikus inimeses tekitab see aga trotsi ja põlistab arvamust ebaefektiivsest riigihaldusest.

Teiseks on oluline arendada kiire- ja ülikiire interneti kättesaadavust.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755