Autor: Kristel Kruustük • 17. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta ärimees uuenduskuurile

Kristel Kruustük
Foto: Raul Mee
Aasta ärimehe konkursi ümbernimetamine oleks mõistlik, sest äri teevad nii mehed kui ka naised, kirjutab ettevõtja Kristel Kruustük Äripäeva arvamusloos.

Traditsioonide kohaselt nähakse meestele ja naistele ette teatud kultuurilised ootused ja soole iseloomulikuks peetavad rollid. Samas on käes aeg, kus barjääre ja stereotüüpe purustatakse järjepidavalt igas valdkonnas. 

Aasta ärimehe konkursi nimi viitab justkui meessoost esindajale ja raske on ette kujutada, et ärinaised on selles tõepoolest arvesse võetud. Seda enam, et ühtegi naissoost nominenti nende hulgas ei leidu.

Ajaga kaasaskäimine ning kohanemine muutuva keskkonnaga on ju teatavasti ka ärimaailmas üheks tähtsaks edu komponendiks.

Selles valguses ei tundu konkursi ümbernimetamine aasta ettevõtja, aasta äriisiku vms konkursiks mulle ulmelisena. Sest äri teevad nii mehed kui ka naised.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052