Autor: ITuudised.ee • 24. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noored leiutajad saavad Hüppelaua suvekoolis indu pusimiseks

Eesti 2.0 asutaja ja ürituse peamentor, ettevõtja Hardi Meybaum
Foto: Fredy-Edwin Esse
Eesti 2.0 suvekool Hüppelaud annab sel nädalal Tartus tehnoloogiast huvitatud 14-19-aastastele kooliõpilastele võimaluse ehitada ideest valmis toode või teenus. Noori juhendavad rahvusvahelise kogemusega startup-ettevõtjatest mentorid.

MTÜ Eesti 2.0 korraldatud suvekoolis saavad kokku 60 õpilast 31 koolist üle Eesti, kes tahavad ehitada erinevaid tooteid nagu vihmavett koguv tark kastmissüsteem, eesti keeles rääkiv robot või oma tuba kontrolliv hologramm. Noored hakkavad tööle viieliikmeliste tiimidena Spark Makerlabis, kus on võimalus ise teha peaaegu kõike alates 3D printimisest ja laserlõikamisest kuni drooni või tabureti ehitamiseni. Mentorid aitavad õpilastel julgelt mõelda, probleeme kaardistada ning otsida neile praktilisi ja samas loomingulisi lahendusi. Juba reedel esitlevad võistkonnad oma ideede põhjal valminud tooteid.

“Hüppelaua eesmärk on sisendada noortele, et kõik on võimalik, kui on tahtmine,” ütleb Eesti 2.0 asutaja ja ürituse peamentor, ettevõtja Hardi Meybaum. “Kokku tulevad erinevate valdkondade tippspetsialistid - disaineritest neuroteadlasteni -, kes kõik on kunagi kusagilt otsast pusima hakanud. Nad kõik teavad, et iga algus on raske, ja ka seda, et mitte miski ei tule lihtsalt. Oleme kohal, et toetada, innustada ja aidata.”

Lisaks Meybaumile juhendavad noori nädalase programmi vältel kliima- ning taastuvenergia suurandmete platvormi Planet OSi asutaja Rainer Sternfeld, California Tehnoloogiainstituudi neuroteaduste järeldoktorant Allan-Herman Pool, Harvardi ülikooli haridustehnoloogina lõpetanud ettevõtja Helen Põldsam, ZeroTurnaroundi asutaja, 20-aastase programmeerimiskogemusega Toomas Römer ning paljud teised. Inspireerivate lugudega enda ettevõtjaelust astuvad noorte leiutajate ette mitmete Eesti tuntud startup-ettevõtete asutajad Taavet Hinrikus TransferWise’ist, Kristel Kruustük Testliost ja Lauri Väin Starshipist.

Eesti 2.0 on mittetulundusühing, mille eesmärk on inspireerida Eesti koolinoori valima tehnoloogiapõhist tulevikku. Pilootprojektina jagas Eesti 2.0 kaks aastat tagasi poolesajale Eesti koolile Makerbot Replicator 3D printerid. 2016. aastal said koolid littleBits elektroonikakomplektid ja tutvustati bitcoini platvormil arendamist. Lisaks viib Eesti 2.0 Eesti koolinoori kokku tehnoloogiaettevõtjatega, et avardada õpilaste silmaringi, julgustada neid suuremalt mõtlema ning olema valmis ühe kiiremini muutuvas maailmas kiiresti kohanema.

Foto: Eesti 2.0
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052