Priit Salumaa • 25 oktoober 2018

Kes ei muutu, see sureb. Vältimatult

Mooncascade kaasasutaja Priit Salumaa.  Foto: Andras Kralla

Majandusmaailmas on nii, et ettevõtted ja ärimudelid peavad olema võimelised kohanema, muidu ootab neid väljasuremine. Sama kehtib inimeste ja ühiskondade kohta, kirjutab tarkvaraarendaja ja ettevõtja Priit Salumaa Äripäevas.

Oma mõtetes peame olema alati sammu ees - mis juhtub siis, kui nutitelefoni kasutavad inimesed otsustavad, et neile ei ole enam pankasid vaja, sest piisab Monese’st? Kas keegi mõtles ette, mis juhtub rahvusvaheliste kõnede ja ülekannetega, kui turule tulid Skype ja TransferWise?

Ma usun, et peame inimestena olema julged ja aktiivsed muutuste osas. Kui me ei muutu koos meid ümbritsevaga, siis kasvab risk meie ellujäämisele. Sellistel puhkudel ootab ärimaailmas sind hukk või taandareng. Nii juhtus soomlaste Nokiaga, mis oli aastakümneid maailmavallutajate lipulaevaks. 1997. aastal läksid sama teed paljud firmad, kuna peale Venemaa turu kokkukukkumist ei suudetud piisavalt kiiresti maailmaturu avamerel suunda muuta.

Nii ongi mõistlik küsida: kuidas muuta ärimaailma toimimismehhanismid pideva muutumise keskkonnas vastupidavamaks? Ning kuidas suudame ühiskonnana tehnoloogiamuudatusi ära kasutada nii, et tekiks soodsam keskkond selles muutuste virrvarris?

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Kertu Karner
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112