Autor: Mait Kraun • 31. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
eBay maksab tänavu esmakordselt investoritele dividendi pärast oodatust paremaid kvartalitulemusi.
Foto: Scanpix

eBay maksab esmakordselt dividendi

eBay aktsia kallines teisipäeval pärast tulemuste teatamist 3 protsenti, sest ettevõtte neljanda kvartali tulemused olid oodatust paremad, vahendab MarketWatch.

Ettevõtte neljanda kvartali puhaskasum ulatus 763 miljoni euroni ehk 80 senti aktsia kohta. Veel aasta tagasi saadi 2,6 miljardit dollarit kahjumit. Kohandatud puhaskasum oli 71 senti aktsia kohta. Käive kasvas aga 8 protsenti, 2,88 miljardi dollarini.

FactSeti küsitletud analüütikud prognoosisid kohandatud kasumiks 68 senti aktsia kohta ja käibeks 2,86 miljardit dollarit.

“2019. aastal on meie fookus sellel, et parandada eBay kasutajakogemust. Lisaks sellele otsime võimalusi pikaajaliseks kasvuks reklaamiturul ning maksete turul,” ütles tegevjuht Devin Wenig oma avalduses.

Ettevõte teatas ka, et maksab dividendi 14 senti aktsia kohta. Kunagi varem pole eBay investoritele dividendi maksnud. Lisaks sellele plaanib eBay osta tänavu aktsiaid tagasi 5 miljardi dollari eest.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755