Gerli Ramler • 4. juuni 2015
Jaga lugu:

Techno Connect tõi tehnikamaailma värskeimad uudised koju kätte

Mai lõpus toimus Tallinnas tehnikaseminar Techno Connect 2015, mis oli suunatud innovaatiliste lahenduste huvilistele äri- ja kaubandussektoris, riigi- ja eraasutuste spetsialistidele ning kõrgkoolide tehnoloogiaentusiastidele.

„Samalaadse seminari korraldasime ka 2013. aasta sügisel ning kuna see võeti suure ja positiivse huviga vastu, otsustasime taas Eesti inimestele tehnikamaailma uuendused ja põnevad lahendused koju kätte tuua,“ räägib seminari korraldaja, A-Kaabel OÜ müügijuht Margus Sinisaar, kelle sõnul korraldatakse suuri erialamesse nagu Cebit ja Integrated Systems Europe küll Saksamaal ning Hollandis, kuid tihtipeale Eesti ettevõtjad, avalik sektor ning koolide esindajad sinna ei satu. koostööpartnerite hulka kuuluvad mitmed Eestis ja Skandinaavias tuntud ettevõtted, sealhulgas nii finants- ja riigiasutused, IT- ja tootmisfirmad kui ka erakliendid.

Techno Connecti esinejad on valitud selliselt, et neil oleks side Eestiga ning nende tooted oleksid ka meil saadaval.Avasõnad lausus A-Kaabel OÜ juht Ants Rehe, kes rääkis trendidest Data Centrite turul. „Täna käib Data Centrite turul köievedu erinevate teenuste ja seadmete tootjate vahel.  Data Centrite ehitusturgu veab pilvetehnoloogia ja serveriruumi rendiäri kiire areng. Tänasest 20 miljardi USA dollari suuruse käibega ärist saab juba 2017. aastaks 36 miljardiline äri. Tegutsemise asukohavalikul lähtutakse peamiselt  energiatõhususest. Minu soovitus on kõigile kohalike serverimajutuse ja pilveäriga tegelevatel ettevõtetele mõelda globaalselt  ja kasutada ära kohalikke eeliseid!“Valdkonna suurima probleemina tõi Rehe välja projekteerimise: „Väga palju projekte läheb raisku, kuna need on üleprojekteeritud ehk puudub tellijal teadmine, milline saab olema projekteeritud lahenduse tegelik maksumus. Pea pooltel juhtudel puudub tegelikult tellijal reaalne vajadus või võimekus projekteeritud lahenduse ehituseks. Projektid on pärit kui ühest sulest ehk copy-paste. Ehitushangete puhul on pigem oluline maksumus ja omanikukulu (cost of ownership) on pigem teisejärguline või unustatakse sootuks. Ei lähtuta vajaduspõhisest kasvamisest ja investeeritakse kogu projekti realiseerimisse, kuigi tänane tehnoloogia seda võimaldaks. Soovitan tellida projekteerimise ja teostuse ühest ettevõttest lähtudes vajaduspõhisest riskianalüüsist ja tehnilisest kirjeldusest. “Üheks põnevaks persooniks oli Konstantin Bobyliov Rittal GmbH-st. „Tegemist on mehega, kes teab kõike Data Center lahendustest ja nende pisiasjadest. Rittal on antud maailmas suuna loojaks ja edendajaks,“ tutvustab Sinisaar. Päeva esimesse ossa kuulus veel inseneri Lauri Niemineni ettekanne Delta Powersolutionsi põnevatest Data Centeri lahendustest, mille vaieldamatu osa on turvaline energia. Kõlama jäi veel energiatõhususe teemad ja ka seadmestiku õigeaegne hooldamine.„Oleme alati toonud oma üritustele ka muid huvitavaid teemasid, mis parasjagu päevakorras on ning samuti tegime seekord - Eesti Telekomis EMT raadiovõrgu töökindluse ja arengute eest vastutav Ermo Polma rääkis mobiilside levimisest ja paradoksidest, et miks näiteks ei ole telefonides teinekord levi ja kuidas seda võiks parandada,“ kõneleb Sinisaar.Lisaks esinesid päeva audio-videomaailmale pühendatud blokis tutvustas diplomeeritud insener Meelis Maasing 2015. aasta helindus- ja videotehnika valdkonda, samuti räägiti videoprojektsiooni võimalustest ning puutetundlikest ekraanidest.Pärast esitlusi oli võimalik tutvuda ka väljapanekutega, mis moodustasid terviku räägituga ning leidus ka lisa, millest presentatsioonides juttu ei olnud. Koostöös Horvaatia koduautomaatika start-up-firmaga Zipato oli esitlusel uue põlvkonna kontroller. Külastajad said oma kätega katsuda puutetundlikku ekraani Focus Touch-lt. Erilise tähelepanu pälvis 3D presentatsiooni stend, millega on võimalik erinevaid kujutisi „hõljuma“ panna.A-Kaabel omab enam kui 20aastast kogemust info- ja telekommunikatsioonisüsteemide projekteerimises, paigaldamises, ehitamises ja hoolduses. Alates 2005. aastast on A-Kaabel laiendanud oma tegevust lisaks andmesidepaigaldusele ka elektri- ja turvaseadmete paigaldusele ning järgmisest aastast lisandub ettevõtte tegevusse multimeedia seadmete rent.A-Kaabel OÜ

 

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt