ITuudised.ee  • 26. august 2015
Jaga lugu:

Kaval nutikellarakendus aitab ühistranspordi­kasutajal päeva planeerida

Tarkvaraarenduse ja kvaliteedikontrolli teenuseid pakkuva FOB Solutions OÜ uus nutikellarakendus OnTime for Wear planeerib igapäevaselt ühistransporti kasutavate inimeste liikumised nii sujuvaks ja mugavaks, et nad ei pea mõtlema bussiaegadele ega sõiduvahendi võimalikule hilinemisele.

Rakendus annab võimaluse oma tavapärastele ja ka mittetavapärastele liikumistele panna meeldetuletused peatuste ja transpordivahendite osas, et telefon või nutikell annaks vastavalt seadistusele märku ja kuvaks reaalajas GPS-i põhist infot, millal täpselt valitud transpordivahend soovitud peatusesse jõuab. OnTime for Wear planeerib kasutaja eest igapäevased sõidud ühistranspordiga, saates teavituse, et rakenduse kasutaja ei hilineks tööle või kohtumistele. See annab inimestele võimaluse nautida hommikukohvi või süveneda töösse pideva kella pärast muretsemiseta.

„Soovime oma uue rakendusega eemalda inimeste igapäevamuredest ühe probleemi, tänu millele saavad nad pühenduda enam kasulikele tegevustele,“ selgitab FOB Solutions OÜ tegevjuht Raigo Õunapuu, lisades, et pisikeste ja piiratud ekraanidega nutikellade põhimõte ongi teavitada inimesi olulisest informatsioonist kasutaja poolt defineeritud rakendustes. „Aina targemaks muutuvad nutikellad on tulevikusuund, sest mugav on otse käe pealt jälgida teadaandeid või oma tervisenäitajaid. Ja kuna tänapäeva inimestel on aeg väga tähtis, oleme meie astunud sammu selle mure lahendamiseks: planeeri oma liikumised korraga, sisesta rakendusse ning unusta!“ OnTime for Weari kasutajad ei pea enam pingsalt jälgima, mis kell peab uksest välja astuma, et õigel ajal bussile jõuda ega muretsema, kas transpordivahend võib jõuda peatusesse varem või hiljem. Rakenduse kasutaja saab vastavalt valitud etteteavitusajale teate, millal konkreetne ühistranspordi vahend peatusesse jõuab ning saab olla oma infos täiesti kindel, sest andmed uuenevad 10-sekundilise intervalliga.Äpi ülesehitus on sama lihtne kui nutitelefoni äratuskellal: kasutaja valib kellaaja, nädalapäeva, liini, suuna ja peatuse. Planeerides oma igapäevaliikumise üks kord, ei pea sellele enam aega kulutama.Täna on OnTime for Wear kasutatav vaid Tallinnas, kuid arendamises on liitumine ka Vilniuse ja Helsingi ühistranspordivõrgustikuga. „Plaanis on lisada OnTime for Weari nii linnasid kui ka funktsionaalsust. Näiteks soovime lisada GPS-i põhise filtri, mis võõras linnas ekseldes näitaks ära kõik kuni  500 meetri kaugusele jäävad transpordipeatused. Samuti on päevakorras funktsionaalsus, mis lähtub teavitades sellest, et inimene jõuaks soovitud ajaks soovitud asukohta,“ avab Õunapuu veidi tulevikuplaane, märkides, et on väga oodatud kõikvõimalik tagasiside kasutajatelt, et teenust paremaks muuta.Hetkel töötab äpp vaid nutitelefonide Android 4.4 ja uuemates versioonides ja Android Wear platvormiga nutikelladel, kuid FOB Solutionsi arendajatel on mõttes anda selle kasutamise võimalus ka IOSi ja Apple watch’i kasutajatele.2013. aastal loodud tarkvaraarenduse ja kvaliteedikontrolliteenuseid ning -lahendusi pakkuv FOB Solutions OÜ on keskendunud mobiilsetele platvormidele (Android, IOS, WP), tegeledes ka veebipõhiste lahendustega. Ettevõte pakub oma teadmiste rakendamist nii teenuste (kvaliteedikontroll, arendusteenused) kui ka täislahenduste (rakendused, rakendusserverid, E2E lahendused) näol.www.fobsolutions.com

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt